Antena 3 CNN Economic Nicolae Ciucă anunță beneficii pentru românii care își plătesc datoriile la stat până la 25 noiembrie 2024

Nicolae Ciucă anunță beneficii pentru românii care își plătesc datoriile la stat până la 25 noiembrie 2024

nicolae ciuca hepta
Nicolae Ciucă, președintele PNL | Sursă foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Aug 2024   •   08:55

Nicolae Ciucă își dorește ca românii care și-au plătit datoriile la stat, la timp, să fie recompensați, iar cei cu datorii să fie ajutați, asta în cazul în care aleg să le plătească până la data de 25 noiembrie. 

Așadar, în cadrul ședinței de ieri a Biroului Politic Național PNL, liberalii au hotărât ”anularea accesoriilor în valoare de 100%” pentru românii care își plătesc datoriile până la această dată. 

„În ceea ce priveşte plata datoriilor deja existente, care, în conformitate cu cifrele prezentate, se ridică la peste 70 de miliarde de lei, am considerat că este cât se poate de important ca pentru cei care şi-au plătit datoriile la timp să existe măsuri care să recunoască tot ceea ce dumnealor au desfăşurat în acest în acest sens.

3% sub formă de bonusuri

Astfel, va fi asigurat un procent de 3% sub formă de bonusuri fiscale pe care vor putea să îi folosească atât în investiţii, cât şi în plata datoriilor anul viitor.

Pentru a asigura colectarea acestor datorii, la nivelul Ministerului de Finanţe s-a identificat o soluţie prin care cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%.

Ca atare, din estimarea ministrului de Finanţe există posibilitatea ca din aproximativ 60 de miliarde de lei să se colecteze aproximativ 20 – 25% din această sumă”, a precizat preşedintele PNL.

12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de Pensii

Totodată, Ciucă a dat asigurări că există fondurile necesare pentru plata pensiilor majorate 

„Am avut câteva teme importante care au fost discutate şi aprobate de către BNP. Temele au fost prezentate de către miniştrii noştri şi mă refer în primul rând la ministrul de Finanţe, care a venit şi a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de Pensii, astfel – 12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de Pensii pentru a putea să efectueze la timp plata pensiilor în conformitate cu prevederile noii legi.

Vor fi asigurate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante

De asemenea, ţinând cont de nevoia de dezvoltare la nivelul comunităţilor locale, vor fi asigurate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante.

Ministrul de Finanţe a venit şi a propus măsuri în ceea ce priveşte continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar şi sprijinirea, aşa cum spuneam, a mediului de afaceri”, a spus Ciucă la Palatul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă datorii dobanzi
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close