Antena 3 CNN Politică „Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică”: Daniel Baciu explică ce se întâmplă dacă, în urma recalculării, cuantumul pensiei scade

„Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică”: Daniel Baciu explică ce se întâmplă dacă, în urma recalculării, cuantumul pensiei scade

daniel baciu casa de pensii
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu. Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal
de Mia Lungu    |    20 Aug 2024   •   16:29

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut, marți, mai multe precizări legate de recalcularea pensiilor, după ce în spațiul public au apărut mai multe informații și controverse privind deciziile de recalculare primite de români.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în ultima perioadă, aș vrea să lămuresc câteva aspecte legate de recalcularea pensiilor.

În primul rând, deciziile de recalculare sunt perfect legale. Există un act normativ care reglementează procedura de emitere și transmitere a acestor decizii, respectiv Ordonanța de Urgență nr 89/2024.

Un al doilea aspect: peste 82% din pensiile românilor vor crește. Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică.

Dacă, în urma recalculării, cuantumul pensiei scade, se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată. Tocmai de aceea, cei care beneficiază deja de bonusuri privind raportarea la stagii mai mici de cotizare, ceea ce presupune o pensie mai mare, își vor păstra pensia în plată.

Concret, dragi seniori ai României, această recalculare vine în beneficiul dumneavoastră și presupune o reală majorare a pensiilor. Această lege profund liberală vine să facă dreptate pensionarilor, să răsplătească munca și să rezolve inechitățile sistemului public de pensii.”, a transmis Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, marți, pe pagina de Facebook a PNL.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close