Antena 3 CNN Economic Mutare surpriză în fruntea BCR. Un român preia șefia băncii

Mutare surpriză în fruntea BCR. Un român preia șefia băncii

BCR1.jpg
foto: www.economiczoom.ro
31 Aug 2015   •   15:31

"Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR) l-a nominalizat pe Sergiu Manea, actualmente Vicepreşedinte pentru Corporate Banking şi Pieţe de Capital, drept CEO succesor al lui Tomas Spurny. Mandatul face obiectul aprobării de către Banca Naţională a României.

Tomas Spurny a decis să demisioneze şi să părăsească poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie 2015, dând curs altor oportunităţi profesionale. Tomas Spurny a îndeplinit responsabilităţile de CEO pe parcursul ultimilor trei ani şi jumătate, cu mandatul de a gestiona un amplu proces de restructurare şi redresare financiară a băncii.

Începând cu 1 octombrie 2015, Sergiu Manea va deveni succesorul său în poziţia de CEO al BCR. Sergiu Manea s-a alăturat BCR odată cu revenirea sa în România în anul 2012, continuând o carieră de peste cincisprezece ani la nivel internaţional, în roluri manageriale de investment şi corporate banking. În poziţia sa de Vicepreşedinte acesta a asigurat conducerea liniei funcţionale Corporate supervizând diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reţeaua de centre comerciale dedicate companiilor mici şi mijlocii, investment banking, pieţe de capital, trazacţii bancare & finanţarea comerţului, sector public & finanţarea infrastructurii", se arată într-un comunicat de presă al BCR.

×
Subiecte în articol: BCR
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close