Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei a semnat o nouă finanțare pentru construirea de panouri solare pentru consum propriu

Ministrul Energiei a semnat o nouă finanțare pentru construirea de panouri solare pentru consum propriu

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a semnat astăzi o finanțare de peste 1,9 milioane lei pentru construirea de panouri solare pentru consum propriu în comuna Aștileu, jud. Bihor.

WhatsApp Image 2024-05-14 at 19.52.58 (1)
de Alexandra Dima    |    15 Mai 2024   •   19:14

Acesta este primul contract dintr-o serie de 10, finanțarea totală a acestora fiind de peste 3 milioane euro. Panourile vor reduce facturile locuitorilor la energie, reducând în același timp poluarea. 

Cu o alocare de peste 15 miliarde euro, Fondul pentru Modernizare vizează tranziția către un sistem energetic cu emisii reduse de carbon, investiții în surse regenerabile de energie, rețelele de transport și distribuție a energiei termice în zonele rezidențiale și comerciale, interconectări, capacități de stocare, îmbunătățirea eficienţei energetice și asigurarea unei tranziții echitabile în regiunile dependente de cărbune.

Gestionat de Ministerul Energiei, Fondul pentru Modernizare este una dintre cele mai mari șanse de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă. Ministerul Energiei gestionează o investiție strategică pentru viitorul României și România Viitorului.

×
Subiecte în articol: Sebastian Burduja panouri solare Bihor
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close