Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei: „La carnea de pasăre avem excedent și exportăm. Am deschis piața din Vietnam, piețele din Golf”

Ministrul Economiei: „La carnea de pasăre avem excedent și exportăm. Am deschis piața din Vietnam, piețele din Golf”

Radu Oprea - antena 3 cnn
Radu Oprea, ministrul Economiei. Sursa foto: Antena 3 CNN
de R.M.    |    10 Sep 2024   •   21:54

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre investițiile în fermele din România și a subliniat că țara noastră exportă carne de pasăre, în special în Vietnam și Golf.

„În România se investește masiv în ferme de porci. Am fost acum, spre exemplu, cu premierul Marcel Ciolacu, în Israel. Avem o oportunitate foarte mare pe piața din Israel să mergem cu produse proaspete, pentru că au această nevoie, cu oricare produs, chiar și produse alimentare. Am vorbit cu o parte dintre companii, împreună cu Florin Barbu, să mergem și să venim cu aceste produse. Nu redresăm balanța comercială dacă nu exportăm. 

Știți că în comisia economică avem această cauză, de a ne lupta și de a îndrepta aceste lucruri care sunt inechitabile în România, să facem și îndreptăm legislația pe cât posibil. Sigur, trebuie să învățăm să ne asociem. Nu există o putere egală de negociere. Cu cât ne vom asocia mai mult între noi, producătorii din România, cu atât vom avea mai multe exporturi.

La carnea de pasăre să știți că avem excedent și că exportăm. Am deschis piețe noi, am deschis piața din Vietnam, am deschis piețele din Golf. Sunt cel puțin șase-șapte piețe deschise”, a declarat ministrul Economiei, în direct la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close