Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei anunță că TVA nu va creşte: „Nu ar trebui să mai crească taxe şi impozite în România”

Ministrul Economiei anunță că TVA nu va creşte: „Nu ar trebui să mai crească taxe şi impozite în România”

ministrul economiei radu oprea
Ministrul Economiei, Radu Oprea. Sursa foto: Facebook/ Ștefan Radu Oprea
de Mia Lungu    |    26 Aug 2024   •   08:54

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat că TVA nu va creşte iar „dacă ne facem treaba mai bine la Ministerul Finanţelor, privitor la colectare, nu ar trebui să mai crească taxele şi impozitele în România”. El a menţionat că discuţia despre impozitul pe proprietate va avea loc în cererea de plată nr 4 din PNRR, odată cu reforma fiscală.

”TVA-ul nu va creşte, a fost în discuţii şi scenarii, şi acesta, pentru că întotdeauna se fac foarte multe prognoze. Niciodată PSD nu a acceptat o creştere de TVA şi nu cred că va accepta”, a declarat ministrul Economiei, la B1.

Despre o posibilă creştere de taxe şi impozite, începând de anul viitor, Ştefan Radu Oprea a precizat că ”digitalizarea trebuie să aducă beneficii şi aduce beneficii şi vedem că deja se colectează mai mult”.

”Cred că, dacă ne facem treaba mai bine la Ministerul Finanţelor Publice, privitor la colectare, şi creştem economia, nu ar trebui să mai crească taxe şi impozite în România.

Dacă ne uităm la statele din jurul nostru, la Ungaria, alte ţări care au reuşit să introducă digitalizarea şi e-factura,vedem că ei deja sunt la un 36% - 38% colectare venituri la bugetul de stat, noi eram undeva la 27%, media europeană cred că este 42%. De aceea spun că implementarea digitalizării în sistemul de colectare trebuie să aducă rezultate”, a afirmat Oprea.

Ministrul Economiei a subliniat, despre impozitul pe proprietate, că ”social-democraţii au spus întotdeauna că trebuie să fie o impozitare justă şi corectă în societate”.

”Vorbim despre echitate şi justiţie socială”, a completat ministrul, arătând că un raport al impozitării muncii şi al capitalului spune că trebuie să fie 40-60. ”În România, 60% munca, 40% capitalul, în Europa este invers şi atunci, probabil că dacă vrem să modernizăm statul român şi toţi spunem lucrul acesta, ar trebui să avem în vedere şi această chestiune.

E o discuţie care va avea loc în societate şi care va fi în cererea de plată nr 4, în momentul în care vom discuta despre reforma fiscală. Ea va avea loc şi vom participa cu toţii la ea, şi guvern şi antreprenori şi sindicate. Va fi o discuţie în societate”, a mai declarat ministrul Economiei.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close