Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei anunţă bonificații pentru cei care îşi plătesc taxele. „Este un fel de a spune mulţumesc"

Ministrul Economiei anunţă bonificații pentru cei care îşi plătesc taxele. „Este un fel de a spune mulţumesc"

Radu Oprea - antena 3 cnn
Radu Oprea, ministrul Economiei. Sursa foto: Captură video Antens 3 CNN
de Claudia Popovici    |    29 Aug 2024   •   21:38

Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat, la Antena 3 CNN, că antreprenorii români care îşi plătesc taxele la timp vor primii o bonificație. Măsura este menită să încurajeze în continuare plata taxelor, dar şi un semn de mulțumire pentru efortul făcut, mai ales în aceste perioade tulburi. 

„Astăzi s-au întâmplat lucruri bune pentru economie, lucruri bune pentru companii și pentru antreprenori. Au fost discuții în Guvern referitoare la o posibilitate de a veni cu o amnistie fiscală pentru cei care au anumite probleme în ultima perioadă, nu neapărat datorate lor, accesorii, datoriile să fie reduse.

Dar mai mult decât atât, s-a întâmplat un gest de echitate. Pentru că, în general, amnistia îi ajută pe cei care au întâmpinat dificultăți, nu și-au plătit dările, la un moment dat, n-au mai putut să le plătească.

Dar uităm întotdeauna de antreprenorii de bună credință și sunt majoritatea antreprenorilor și a companiilor din România care plătesc la timp.

Acestora nu le-am spus mulțumesc aproape niciodată în România. Sunt cei care îşi plătesc lună de lună, ceas, toate datoriile. Şi aceştia de data asta vor primi o bonificație. Și eu cred că lucrul acesta de echitate socială este un lucru bun", a spus ministrul Economiei. 

Ce procent va avea bonificația pentru cei care îşi plătesc la timp taxele

„Era o discuție de un 3% bonificație pentru dările pe care le au. Vom vedea forma finală a documentului atunci când va fi aprobat, cred eu, în prima ședință de guvern.

Îi încurajăm să plătească la timp. Este un fel de a le spune mulțumesc. Este o chestiune de echitate socială. Dacă îl ajuți pe cel care este în dificultate, trebuie totuși să te uiți şi spre cel care se străduiește, cu efort zi de zi să-și plătească taxele și impozitele. Şi cred că este un lucru bun", a spus, la Antena 3, ministrul Economiei, Radu Oprea. 

 

×
Subiecte în articol: ministrul Economiei plata taxe
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close