Antena 3 CNN Economic Ministrul Câciu le răspunde economiștilor: „Nu va crește cota standard de TVA, dar poate unii ar vrea, că au de câștigat”

Ministrul Câciu le răspunde economiștilor: „Nu va crește cota standard de TVA, dar poate unii ar vrea, că au de câștigat”

adrian caciu
Adrian Câciu spune că „un bancher e direct interesat să crească TVA-ul”. FOTO: Facebook/ Adrian Câciu
de B.C.    |    23 Aug 2024   •   22:14

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat vineri seară, la Antena 3 CNN, referitor la afirmațiile economistului-șef al băncii Unicredit despre taxe și impozite, că „nu va crește cota standard de TVA” și că este o asumare făcută și de premierul Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă. De asemenea, a mai adăugat că „un bancher e direct interesat să crească TVA-ul”.

„Nu am nicio problemă cu acea persoană, dar un bancher e direct interesat să crească TVA-ul, pentru că TVA-ul crește inflația, dacă crește inflația cresc dobânzile și bancherul câștigă prin profit. Îi dau o veste proastă să își caute performanța în alte „succese”. Vă asigur că cota standard de TVA nu va crește în România cu ocazia acestei reforme fiscale. E o asumare făcută și de premier și de Nicolae Ciucă”, a explicat Adrian Câciu.

Ministrul a mai adăugat că „unii ar vrea poate să crească TVA-ul, pentru că se câștigă din masa monetară suplimentară pe sărăcirea unei economii.”

Întrebat dacă cotele pentru serviciile care sunt pe excepție vor crește, Câciu a spus că nu e ministru de Finanțe și că „analizele sunt ale acestui minister”. 

„Cota standard a fost stabilită de Coaliție, nu mă pot pronunța”, a mai spus ministrul.

Economistul-șef al băncii Unicredit, Dan Bucșa, a declarat, joi, într-o dezbatere publică la Festivalul de Film și Istorii Râșnov, că de anul viitor „cu siguranță vor crește taxele și impozitele”, adăugând că „orice politician care spune că acest lucru nu se va întâmpla să știți că minte”.

„De altfel, ea a fost redusă de la 16 la 10% cu gândul că va mai fi o cotă de cam 25%, deci probabil că pe acolo se vor duce. Tot ce spun eu s-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale și știu asta de la instituțiile financiare internaționale că doar n-o să spună Guvernul României în an electoral. De-aia, dacă vă mai spune vreun vreun politician anul ăsta că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte, oricare ar fi el, de la prim-ministru până la ultimul angajat al guvernului. Vor crește, sigur, probabil începând cu TVA-ul”, a mai afirmat Dan Bucșa.

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu taxe economisti impozite TVA
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close