Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii, eşec de 400 de milioane de euro

Ministrul Agriculturii, eşec de 400 de milioane de euro

daniel.jpg
Foto: Agerpres
21 Iun 2015   •   14:55

România a pierdut 400 milioane euro, plăţi pentru proiectele de dezvoltare rurală PNDR 2007-2013. 

 
Conform unui document al Consiliului de Agricultură şi Pescuit obţinut de jurnaliştii de la ecopolitic.ro, România nu a obţinut prelungirea termenului de rambursare a plăţilor pentru proiectele de dezvoltare rurală. 
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut Comisiei Europene extinderea cu şase luni a termenului de rambursare a plăţilor pentru proiectele de dezvoltare rurală PNDR 2007-2013, sperând că poate să salveze cele 400 milioane de euro. 
 
Chiar dacă declaraţiile făcute înainte de această solicitate erau optimiste, Daniel Constantin nu a reuşit să obţină prelungierea de care avea nevoie.
 
"Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a explicat că procedura legislativă nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene şi că ar fi nevoie de acceptul Consiliului şi Parlamentului European", scria ministerul condus de Daniel Constantin într-un comunicat prin care este confirmat eşecul negocierilor. 
 
Un oficial al ministerului Agriculturii a declarat pentru Ecopolitic.ro că "fermierii români au renunţat la proiecte europene în valoare de aproape 1 miliard de euro, din cauza lipsei banilor necesari propriei finanţări, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013". 
 
Potrivit surselor din ministerul Agriculturii, ar fi vorba despre sute de fermieri care au decis să rezilieze proiectele din proprie iniţiativă. 
 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close