Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii a anunțat cu cât vor fi despăgubiți fermierii români afectați de secetă: „Suntem în discuții și cu băncile”

Ministrul Agriculturii a anunțat cu cât vor fi despăgubiți fermierii români afectați de secetă: „Suntem în discuții și cu băncile”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    25 Iul 2024   •   19:27

Fermierii români au ajuns la sapă de lemn din cauza secetei. Culturile lor sunt distruse de arșiță iar datoriile de la bănci bat la ușă. Temperaturile ridicate au pârjolit în această vară peste două milioane de hectare de porumb și floarea soarelui. Singura lor speranță este să primească despăgubiri de la Ministerul Agriculturii.

Florin Barbu a spus, la Antena 3 CNN, că până la finalul lunii august fermierii vor ști dacă sunt pe lista de despăgubiri sau nu. Suma ar urma să fie de 200 de euro pe hectar, bani care însă nu ar acoperi nici măcar un sfert din investiția făcută.

„La 200 de euro pe hectar vor fi 400 de milioane de euro care vor fi date ca și despăgubiri.

Suntem în discuții și cu băncile din România pentru a încerca să facem o reeșalonare, o amânare sau o suspendare a ratelor. Discuțiile continuă și săptămâna viitoare. Le-am explicat fenomenul prin care nu pot încasa sumele pentru că fermierii nu au scos niciun bob de cereale din culturile de primăvară.”, a precizat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close