Antena 3 CNN Economic Ministrul de Finanțe, anunț despre creșterea pensiilor: ”Luptăm pentru oameni. Le promit că vin cu măsuri”

Ministrul de Finanțe, anunț despre creșterea pensiilor: ”Luptăm pentru oameni. Le promit că vin cu măsuri”

"Dacă va fi posibil, iar economia își va reveni, putem vorbi despre o creșere a pensiilor". Aceasta este declarația ministrului de Finanțe, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3.

adrian caciu crestere pensii
Ce spune ministrul de Finanțe despre creșterea pensiilor Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Feb 2022   •   13:19

 Adrian Câciu recunoaște că problema pensiilor este una extrem de importantă pentru toți românii și promite că va veni cu măsuri.

"Am reușit să aducem această ajustare, creștere ușoară a punctului de pensie la începutul anului, pentru că acela era spațiul fiscal. Noi ne-am angajat să găsim în continuare soluții pentru cetățeni.

Nu vreau să spun sau să promit lucruri care nu se vor întâmpla, dar ceea ce vreau să zic este că o să găsim o serie de soluții care să stopeze cauzele care conduc la pierderea de putere de cumpărare", a declarat ministrul de Finanţe la Antena 3.

Vârsta de pensionare la 70 de ani

Întrebat dacă sunt şanse ca pensiile să fie majorate anul acesta, Adrian Câciu a răspuns:

"Nu vreau să spun acum. Ce pot să spun este doar că asta luptăm. Luptăm pentru oameni. Le promit că vin cu măsuri. În luna ianuarie a fost deja creşerea de pensii cu pachetul one-off.

Această politică ar trebui să se ducă în tot anul. În schimb, ceea ce afectează este erodarea continuă a puterii de cumpărare.

Trebuie să lucrăm la această cauză. Dacă va merge economia mai bine, evident că spaţiul fiscal este mai mare şi atunci poţi să găseşti soluţii (...) Şi la mine facturile au crescut cu 30% în penultima lună. 

În plus, Adrian Câciu a vorbit şi despre vârsta de pensionare la 70 de ani şi susține că nu este de acord cu această propunere.

Refuz să cred că vârsta de pensionare ar putea fi obligatorie la 70 de ani. Şi nici nu încurajez din perspectiva politică şi de politică publică şi ca om politic o astfel de abordare.

Dreptul la muncă este neîngrădit. Dreptul de retragere ar trebui să fie unul care să permită să ai o viaţă şi după muncă", a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close