Antena 3 CNN Economic Marius Budăi anunță măsuri de austeritate, dar exclude total tăierea salariilor: ”Nu vom fi de acord cu o asemenea variantă!”

Marius Budăi anunță măsuri de austeritate, dar exclude total tăierea salariilor: ”Nu vom fi de acord cu o asemenea variantă!”

Marius Budăi a anunțat măsuri de austeritate pentru perioada următoare.

marius budai
Marius Budăi anunță măsuri de austeritate, dar exclude total tăierea salariilor: ”Nu vom fi de acord cu o asemenea variantă!” Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Apr 2023   •   09:06

Prin asta, Marius Budăi se referă la reducerea cheltuielilor bugetare, dar exclude total reducerea de salarii:  

”Trebuie cumpătare, dar simplu și direct vă spun, cât noi, PSD, vom fi la guvernare este exclusă această variantă.  

Că trebuie să facem tot posibilul sa identificăm risipa și să reducem risipa este adevărat și ne trebuie o cheltuire eficientă a fondurilor publice. Însă de noi, de PSD, în 30 de ani de istorie post-decembristă, așa cum am spus și ieri, nu s-a legat niciodată o asemenea variantă și nu vom fi de acord cu o asemenea variantă.  

Deci, reducerea salariilor bugetarilor este exclusă din punctul de vedere al PSD, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi la România TV

”Suntem de acord sa discutăm despre cheltuirea banilor, să oprim risipa, sa fim eficienți în perioada aceasta grea, sa vedem dacă deplasările sunt necesare, sa vedem daca toate deplasările sunt necesare, dacă toate serviciile propuse sa fie achiziționate sunt necesare.  

Să facem prioritizare și eficientizare în perioada grea, dar nu prin tăieri de venituri”, a mai spus Marius Budăi. 

Citește și: Planul de austeritate pregătit pentru români! Milioane de oameni ar fi afectați

Și nu este prima dată când ministrul Muncii exclude din start tăierile de salarii. 

”Dacă alți colegi din coaliție, dacă oricare alt politician gândește prin reformă doar tăieri de venituri de la cetățeni, noi, PSD, ne despărțim de acest lucru. Dacă se va pune acestă problemă și dacă colegii din PNL vor veni cu această problemă, eu vă spun că la toate ședințele din coaliție la care am fost prezent nici măcar nu s-a pus această problemă.

Însă, dacă ajungem la capitolul bunuri și servicii, la unele lucruri la care considerăm oportun că le mai putem amâna, cu siguranță că vom face acest lucru. Trebuie să luăm măsurile ca atare”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Acesta a subliniat că este exclus ca numărul de posturi în Ministerul Muncii să fie redus. 

”Eu am nevoie de oameni!”, a spus el. 

”Nu avem, la ora actuală, nivelul de salarii din România, fie că vorbim de privat sau de bugetari, care să permită reduceri de venituri”, a concluzionat Marius Budăi.

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close