Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu avertizează că pot urma concedieri masive în industria auto. ”Fără industria auto în România, economia se prăbuşeşte”

Marcel Ciolacu avertizează că pot urma concedieri masive în industria auto. ”Fără industria auto în România, economia se prăbuşeşte”

marcel ciolacu dacia
Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la uzinele Dacia. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de M.P.    |    17 Oct 2024   •   14:39

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că urmează o perioadă de descreştere în piaţa auto astfel că pot urma disponibilizări masive, şi subliniază că pentru România această industrie este vitală.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre potenţiale "disponibilizări masive" în industria auto şi crede că este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene pe acest segment.

"Suntem într-un moment de descreştere care, dacă nu vom interveni, şi în România şi în toată Europa, va duce anul viitor şi peste doi ani, aşa cum am spus, la disponibilizări masive în acest domeniu. Cred că este momentul în care Comisia Europeană trebuie să vină curajos în susţinerea acestei industrii. Când vorbim de reindustrializări şi de alte lucruri, uităm, de fapt, că motorul economiilor este industria auto, pentru că are o dezvoltare pe orizontală fabuloasă. E un moment în care toate forţele politice trebuie să înţeleagă că fără industria auto în România, economia României se prăbuşeşte", a evidenţiat Marcel Ciolacu, joi, la Forumul Mobilităţii Sustenabile şi Accesibile, eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România.

Premierul a făcut declaraţii şi la plecarea de la eveniment.

”Chiar e un moment delicat pentru industria auto şi cred că şi Comisia şi Guvernul României în acest moment trebuie să intervină, să fie mult mai aplicat în nevoile acestei industrii, care susţine foarte mult exportul în România şi care cumva este motorul economiei româneşti”, a subliniat el.

Prim-ministrul spune că industria auto susţine foarte mult PIB-ul ţării şi exporturile.

"Industria auto românească a demonstrat, de-a lungul anilor, o capacitate extraordinară de adaptare şi inovare. Iar astăzi suntem aici pentru a celebra aceste realizări şi pentru a discuta despre viitorul sustenabil al mobilităţii. În acest context, cred că planul nostru de 'Reindustrializare a economiei', pe care ne pregătim să îl lansăm, vine să susţină această industrie strategică a ţării. Acest plan vizează transformarea României într-un hub de tehnologie şi inovaţie în Europa de Sud-Est în următorii 10 ani. Ne propunem să atragem investiţii semnificative în sectorul auto, să dezvoltăm infrastructura necesară şi să susţinem cercetarea şi dezvoltarea în domeniul vehiculelor electrice şi autonome. Este vital să ne susţinem industria auto, care contribuie semnificativ la PIB-ul ţării noastre şi are un rol crucial în volumul exporturilor României", a afirmat Marcel Ciolacu.

El a evidenţiat că producţia de automobile a crescut spectaculos în acest an, cu "peste 600.000 de unităţi produse anual de uzinele Dacia şi Ford Otosan".


×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu industria auto Dacia
Parteneri
x close