Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu a anunţat la cât vrea să ajungă salariul minim în România: "Aceasta este intenția clară a Guvernului"

Marcel Ciolacu a anunţat la cât vrea să ajungă salariul minim în România: "Aceasta este intenția clară a Guvernului"

Intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la o anumită sumă, a spus premierul Marcel Ciolacu, după ședința de Guvern.

marcel ciolacu profimedia
Marcel Ciolacu a anunţat la cât vrea să ajungă salariul minim în România: "Aceasta este intenția clară a Guvernului" Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2024   •   13:33

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat şi despre ce sumă este vorba, dar nu a precizat, însă, când se va întâmpla acest lucru.

Întrebat, după ședința de Guvern care a avut loc la Brașov, ce se va întâmpla din luna iulie, când expiră facilitatea de 200 de lei din salariul minim scutiți de taxe, premierul a spus că mai întâi va discuta cu partenerii sociali.

"Haideți să avem mai întâi întâlnirea cu partenerii sociali, atât cu sindicatele, cât și cu patronatele și ca de fiecare dată vom veni și vă vom informa", a spus Marcel Ciolacu.

Cât despre suma la care ar trebui să ajungă salariul minim, şeful Guvernului a vorbit de suma de 3.700 de lei.

În ceea ce privește posibilitatea ca salariul minim să crească din toamnă, și nu în iulie, premierul Marcel Ciolacu a spus că "în acest moment, intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700". 

Premierul nu a precizat când se va produce această creștere, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: salariu minim Marcel Ciolacu PSD
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close