Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu: ”Anulăm dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat dacă le plătesc până la data de 25 noiembrie”

Marcel Ciolacu: ”Anulăm dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat dacă le plătesc până la data de 25 noiembrie”

bani getty images
Restanțele datornicilor la stat se anulează dacă banii sunt plătiți până la 25 noiembrie. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    02 Sep 2024   •   10:40

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că luni va fi pus în transparenţă publică actul normativ în baza căruia vor fi anulate dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat, dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie.

Mai mult decât atât, contribuabilii care îşi achită la zi taxele vor primi de luna următoare o bonificaţie de 3%.

"Azi va fi pus în transparenţă publică şi actul normativ prin care luăm o serie de măsuri pentru a aduce venituri în plus la buget.

Anulăm dobânzile şi penalităţile celor cu datorii la stat dacă plătesc aceste restanţe până la data de 25 noiembrie.

Luăm însă şi o măsură în premieră după Revoluţie: răsplătim şi contribuabilii corecţi, cu taxele la zi. Astfel, de luna următoare ei primesc o bonificaţie de 3%, deci plătesc mai puţin către stat.

Considerăm că este o formă cât mai firească prin care arătăm un semn de apreciere pentru toţi contribuabilii oneşti din această ţară", a spus premierul, în debutul şedinţei de guvern.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close