Antena 3 CNN Economic Vești bune pentru beneficiarii tichetelor sociale! Klaus Iohannis a promulgat legea | Sunt vizați milioane de români

Vești bune pentru beneficiarii tichetelor sociale! Klaus Iohannis a promulgat legea | Sunt vizați milioane de români

Vești extrem de bune pentru milioane de români, beneficiari ai tichetelor sociale.

Andrzej Rostek / Getty Images
Vești bune pentru beneficiarii tichetelor sociale! Klaus Iohannis a promulgat legea | Sunt vizați milioane de români Sursa foto: Andrzej Rostek / Getty Images
de Laura Dinu    |    07 Noi 2023   •   08:00

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanța de urgență care prelungește perioada de acordare a tichetelor sociale până la sfârșitul acestui an.

Inițiativa legislativă prevede prelungirea măsurii de acordare a tichetelor sociale de 250 de lei până la data de 31 decembrie 2023, din două în două luni, pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Banii pot fi folosiți pentru alimente și mese calde.

Concret, legea promulgată de către șeful statului aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 165/2022 şi prevede modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia, scrie news.ro.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe data de 6 februarie, iar pe 18 octombrie a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

×
Subiecte în articol: tichete sociale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close