Antena 3 CNN Economic JT GRUP OIL a eșuat, după ce s-a înscris la Bursa de Valori București

JT GRUP OIL a eșuat, după ce s-a înscris la Bursa de Valori București

Investitorii au subscris 3,63 milioane de acţiuni din cele zece milioane de acțiuni.

BVB
JT GRUP OIL a eșuat, după ce s-a înscris la Bursa de Valori București: „Multitudinea de informații false și cifre previzionate fără vreo acoperire”
de Georgiana Adam    |    10 Iun 2024   •   19:13

Pe data de 28 mai 2024, JT Grup OIL S.A., companie care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere din portul Constanța, și-a anunțat intrarea pe piața bursieră.

În cursul zilei de luni, 10 iunie, oferta s-a încheiat, iar investitorii au subscris 3,63 milioane de acţiuni din cele zece milioane de acțiuni, care au fost puse în vânzare în urma unei operațiuni de majorare de capital.

Practic, JT GRUP OIL SA Năvodari a înregistrat un eșec total. Grup OIL a fost încrezător înainte de a debuta la Bursa de Valori București (BVB).

Cu alte cuvinte, în cazul unei subscrieri integrale, JT GRUP OIL SA ar fi avut o valoare de 227,50 milioane de lei, mai exact, de 45,71 milioane euro.

Potrivit specialiștilor din piața energetică și din cea bursieră, compania a eșuat în tot acest proces, tocmai pentru că s-a concentrat pe un „produs lăudat agresiv prin campanii de PR lipsite de acoperire”, iar investitorii sunt atenți la alte detalii, decât la publicitate.

„Multitudinea de informații false și cifre previzionate fără vreo acoperire s-au întors ca un bumerang împotriva demersului bursier prin care JT a dorit să vândă 10 milioane de acțiuni. Scopul a fost obținerea a nu mai puțin de 14 milioane de euro de la posibili investitori.

Ulterior, aceștia ar fi ajuns victime sigure”, au declarat surse din domeniul energiei, pentru Gândul.

Cu toate că acționarii companiei JT GRUP OIL SA au crezut că vor da marea lovitură, lucrurile au funcționat total invers.

„Deși a beneficiat de un discount de 16% în primele 5 zile de listare (cu o subscriere de doar 30% din acțiuni), demersul JT a eșuat lamentabil, în ciuda manipulărilor și a campaniilor de PR și mediatice agresive, plătite de către emitentul JT.

Cu doar o zi înaintea închiderii listării la Bursă, JT avea vândute doar 36,2% din cele 10 milioane de acțiuni, reiese din informațiile obținute de Gândul, iar ritmul vânzării din ultimele două zile a fost de 0,2% din totalul acțiunilor pe zi”, spun specialiștii, potrivit sursei citate.

 


 

×
Subiecte în articol: JT Grup OIL BVB esec
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close