Antena 3 CNN Economic Investitorii domeniului medical din România cer o colaborare constantă cu autorităţile

Investitorii domeniului medical din România cer o colaborare constantă cu autorităţile

Investitorii domeniului medical din România cer o colaborare constantă cu autorităţile
Conferința Națională RO 3.0 „Investitori pentru viitor. Marile proiecte care mișcă România” a fost organizată de Antena 3 CNN. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   16:40

Mari investiţii pun România în mişcare inclusiv în domeniul farmaceutic şi medical. Cei care dezvoltă aceste proiecte au stat faţă în faţă cu reprezentanţi ai Guvernului la Conferința Națională RO 3.0.

Reprezentanţii mediului de afaceri semnalează problemele cu care se confruntă şi subliniază necesitatea parteneriatului constant între mediul privat şi stat.

„Casa de Asigurări de Sănătate ar trebui, am spus-o de foarte multe ori, să intre într-un parteneriat foarte serios cu asiguratorii privați de sănătate din piață, pentru a putea aduce resursă suplimentară în sistem”, spune Florin Andronescu, co-fondator linie de centre medicale.

Fără o colaborare între mediul privat și cel public nu se va reuși absolut niciun fel de dezvoltare mai departe, a mai declarat Andronescu la Conferința Națională RO 3.0.

Citește și: Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Până în 2032, proiectele noastre de investiții vor însemna peste 60 de miliarde de euro”

Colaborarea este necesară mai ales în condiţiile în care domeniul sănătăţii este într-o continuă dezvoltare.

„În Guvern, împreună cu Ministerul Sănătății, într-un grup de lucru pentru a stabili cum putem să facem să venim cu scheme de sprijin și pentru industria farmaceutică, nu s-a întâmplat mai demult și mai deloc. (...) Avem capacitate, avem oameni cu care putem să creăm fabrici noi în România, pentru că până la urmă și acest lucru este o chestiune de siguranță națională”, a declarat ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea.

Scopul este dezvoltarea investiţiilor deja începute, dar şi crearea unor proiecte noi anunţă reprezentanţi ai executivului.

Dezbaterile au avut loc în cadrul Conferinței Naționale RO 3.0 „Investitori pentru viitor. Marile proiecte care mișcă România”, organizată de Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close