Antena 3 CNN Economic Income Summer Edition: Cum l-au transformat tinerii antreprenori pe „nu pot” în „nu pot acum!”

Income Summer Edition: Cum l-au transformat tinerii antreprenori pe „nu pot” în „nu pot acum!”

income
Foto: Income Summer Edition
27 Iul 2024   •   11:04

Să-ți asumi riscuri înseamnă să iei decizii un pic mai complicate cât mai devreme posibil, în orice privință, indiferent că vorbim despre un business, despre investiții sau pur și simplu despre un job. Riscând astfel cât mai devreme, avem ocazia ca, în cazul în care facem greșeli, impactul lor să nu fie la fel de puternic, astfel că “pagubele” pot fi minime. În plus, învățând din greșeli de la vârste cât mai fragede, avem șansa să devenim adulți mult mai responsabili și mai siguri în propriile forțe, care nu mai pot fi doborâți prea ușor. Iar odată cu experiența intervine și curajul, sunt de părere invitații celui de-al doilea episod al seriei Income Summer Edition, Ioana Petrea, expert în Resurse Umane, și Andrei Perianu, consultant financiar. Ambii însă sunt și antreprenori de succes, care au avut curaj să iasă din tipare și să inoveze în domeniile lor. Dacă a fost ușor, dacă au avut “spate”, cum se spune? Nici una, nici alta. Tot ce i-a ghidat spre succes a ținut de multă muncă, determinare și… curaj, cum spuneam. Ce au mai făcut în plus? Și-au scos din vocabular “Nu se poate!” și l-au transformat într-un eventual “Nu se poate ACUM!”. Vă invităm să urmăriți așadar un nou episod Income Summer Edition, alături de doi antreprenori ai tinerei generații și ai noii mentalități care înflorește în România.

 

Income Summer Edition este un serial format din 8 ediții speciale, cu 8 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 8 runde de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim. Vorbim despre intițiativă, ambiție, asumare, despre disciplină, despre a face ceva pentru alții sau despre a face primul pas înaintea altora, fără să așteptăm de la alții să facă pentru noi. România se poate dezvolta doar prin aplicarea atitudinii antreprenoriale în orice, puțin cu puțin, prin gesturile și acțiunile noastre zilnice, ale fiecăruia, folosind spiritul de întreprinzător și exploatându-l la maximum.

Realizator: Adrian Măniuțiu

Editor: Bianca Voinea

Regizor: Bogdan Saviuc / Celestin Astăluș

DOP / Montaj: Dan Gecui

Producători: Antena 3 SA, Photomedia EM360 Group, Big Dream Media

Ioana Petrea a început să lucreze în HR încă din ultimul an de facultate şi a avut mereu idei atipice referitoare la procesul de recrutare, pe care a vrut mereu să îl reinventeze. S-a îndrăgostit de Resursele Umane în urmă cu 15 ani, s-a angajat într-o agenţie ca asistent de recrutare, dar ambiţia şi creativitatea ei au propulsat-o rapid în ierarhie. A început să muncească dorindu-și independență financiară, dar creativitatea și ideile diferite, legate de procesul de recrutare, pe care îi era greu să le implementeze ca angajat, au determinat-o să pună bazele propriului business. În urmă cu 10 ani, și-a deschis propria firmă, RightFIT, o agenție de HR bazată pe inovație și în care poate să realizeze procesul de recrutare exact cum își dorește. Cel mai recent pariu al său cu inovația este proiectul Borrow HR, dezvoltat în cadrul companiei sale.

Andrei Perianu este co-fondator și COO Bankata.ro, fintech-ul 100% românesc și 100% independent susținut de capital de risk (Venture Capital) care ajută consumatorii de produse de creditare și investiții să analizeze și să aleagă produsele care li se potrivesc cel mai bine. Este absolvent al London Business School și bursier Rațiu Family Foundation Londra. Și-a început cariera în Londra ca trader de mărfuri și a continuat în Private Banking și Wealth Management în România în Citibank și Raiffeisen Bank, unde a administrat un portofoliu de peste 100 mil euro. Din 2022, este Visiting Professor și susține cursul “Risk Management” în cadrul programului “Master în Entrepreneuship” FABIZ, ASE. Investește pe Bursa de Valori București din 2006, este implicat în proiecte de educație financiară și împărtășește din experiența sa din 2009, fiind pasionat de tehnologie, startup-uri și Venture Capital.

Adrian Măniuțiu face parte din echipa Antenelor de peste 12 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania și România, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani în urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipă de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumulând o experiență diversă în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. De mai mulți ani, se implică și în proiecte de venture capital și startup financing, în diverse domenii.

 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close