Curaj și puțină nebunie! Sunt elementele esențiale de care cei mai mulți dintre antreprenori mărturisesc că au avut nevoie la început de drum. La alții mai apare și “foamea”, acel element ce reprezintă, de fapt, motivația de autodepășire, de ieșire din zona de confort pentru mai mult și mai bine.
Însă, pentru a ajunge în vârf, leaderii de top au mai învățat o lecție fără de care succesul ar fi rămas un obiectiv îndepărtat: să nu mai fugă de greșeli, ci să le trateze ca pe oportunități de învățare. „Nu știu dacă existau mai multe greșeli posibile decât cele pe care le-am făcut eu, ca antreprenor, dar ele m-au ajutat să mă cunosc mai bine. Ele mă definesc. Ce cred eu că e relevant este să înțelegem că fuga de greșeală, pe care noi, ca popor, o avem în sânge, este fără vreun rezultat pozitiv. Oricât ne-am feri de greșeală, nu poate fi evitată, așa că important este cum o tratăm și cum o depășim”, a explicat, în cadrul episodului 4 al Income Summer Edition, Corneliu Bodea, antreprenor de top în domeniul energiei și cu o experiență de 32 de ani în business. Părerile lui au fost susținute și de medicul antreprenor Amalia Anghel, care a completat că tinerii au nevoie acum, mai presus de toate, de modele etice, atât în business, dar și în viața de zi cu zi: “să încercăm să ne identificăm repere, valori. Aici va fi acum jocul nostru și al generațiilor ce vor urma”, a spus aceasta.
Nu ratați episodul cu numărul 4 al Income Summer Edition, un serial format din 8 ediții speciale, cu 8 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 8 runde de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim. Vorbim despre intițiativă, ambiție, asumare, despre disciplină, despre a face ceva pentru alții sau despre a face primul pas înaintea altora, fără să așteptăm de la alții să facă pentru noi. România se poate dezvolta doar prin aplicarea atitudinii antreprenoriale în orice, puțin cu puțin, prin gesturile și acțiunile noastre zilnice, ale fiecăruia, folosind spiritul de întreprinzător și exploatându-l la maximum.
VIDEO....
Realizator: Adrian Măniuțiu
Editor: Bianca Voinea
Regizor: Bogdan Saviuc / Celestin Astăluș
DOP / Montaj: Dan Gecui
Producători: Antena 3 SA, Photomedia EM360 Group, Big Dream Media
Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terapii injectabile, Terapii laser, Dermatoscopie & Dermato-oncologie, Trainer Juvederm România & Alma Laser, dar și fonsatoarea lanțului de clinici Skinmed.
Totodată Amalia este lector și trainer pentru cursuri de dermatoscopie și estetică medicală; este membru al European Academy of Dermatology and Venerology, International Dermoscopy Society, International Society for Dermatologic Surgery, International Peeling Society, Societatea Română de Dermatologie, Asociaţia de Medicină Anti-Ageing, Societatea Română de Medicină Estetică; a participat în calitate de autor prezentator în cadrul conferințelor dermatologie, medicină estetică naționale și internaționale; a scris în numeroase publicaţii de specialitate în reviste, jurnale sau la conferințe/congrese; a participat la evenimente cu dezbateri asupra unor aspecte de dermatologie şi dermatologie estetică.
Corneliu Bodea este acționar al grupului internațional de companii ABBC și CEO al Adrem, brand cu o istorie de 30 de ani pe piața din România și activitate în domeniul energetic. Din 2014, Corneliu Bodea deține și poziția de Președinte al Centrului Român al Energiei (CRE), organizație neguvernamentală activă în domeniul energetic, cu activitate atât în România, cât și la Bruxelles. Corneliu și-a extins formarea tehnică cu studii de management, ulterior cu un MBA în cadrul Open University din Marea Britanie și cel mai recent cu Board Directors’ Programme al Henley Business School. Cu o experiență îndelungată în domeniul energetic, în managementul unor activități complexe și a peste 1000 de angajați, Corneliu își propune să contribuie la inițiativele de dezvoltare ale mediului antreprenorial românesc și să susțină activ sustenabilitatea economică, ecologică și socială, prin implicarea în proiectele desfășurate de organizațiile CONAF, unde este și membru în board, Fundația Leaders, Romanian Business Leaders, ReThink România și alte organizații. Consideră că este responsabilitatea fiecăruia, afaceri și indivizi, să ne desfășurăm activitatea fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, putând astfel să satisfacem nevoile generațiilor următoare.
Adrian Măniuțiu face parte din echipa Antenelor de peste 12 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania și România, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani în urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipă de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumulând o experiență diversă în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. De mai mulți ani, se implică și în proiecte de venture capital și startup financing, în diverse domenii.