Din păcate pentru speculatori, anul acesta profitul nu va fi mai mare de 15%, deşi, în 2008, a scăzut cu 30%-50%, deşi vânzările de terenuri puteau aduce beneficii chiar de 1.000%, spune analiştii.
Zona centrală a Capitalei rămâne scumpă. La fel şi zona semicentrală.
?Toate zonele au înregistrat deprecieri, iar acestea au variat şi în funcţie de nevoile vânzătorului. Procentual, s-au remarcat scăderi de până la 50% în diverse zone, cu scăderi de 10%-30% a preţului pe metru pătrat al terenurilor ultracentrale?, spune Ionuţ Ciocan, Senior Consultant în cadrul Departamentului de terenuri al DTZ Echinox pentru cotidian.
Deşi nordul Capitalei nu a fost ferit de efectele crizei economice şi de încetinirea dezvoltării pieţei imobiliare, consultantii spun că interesul pentru zonă va exista în continuare.
Potenţialul zonei de sud, în schimb, a crescut odată cu anunţarea construirii unui nou aeroport.
?Reconsiderarea vechilor proiecte precum canalul Bucureşti-Dunare, viitoarea linie de centura, au constituit suficiente motive pentru ca proprietarii de terenuri să ridice preţurile, mai ales că Sudul este zona cea mai puţin exploatată din punct de vedere imobiliar?, spun consultanţii EuroMetropola, citate de ziar.
Acum, zona este îngheţată, deşi preţurile crescuseră, de la 10% la 100% în câteva luni.
?În prezent, aeroportul din zona de sud rămâne doar un plan de viitor, având în vedere că, la finele anului trecut, realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect a fost amânată pentru acest an?, spune Costin Lazar, pentru Financiarul.
Antena3.ro