Antena 3 CNN Economic Imobiliare Proprietarii locuinţelor luate prin credit nu mai sunt obligaţi să plătească două poliţe de asigurare

Proprietarii locuinţelor luate prin credit nu mai sunt obligaţi să plătească două poliţe de asigurare

Proprietarii locuinţelor luate prin credit nu mai sunt obligaţi să plătească două poliţe de asigurare
Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   23:17

Cu o lună înainte de termenul final pentru asigurarea obligatorie pentru locuinţe se simplifică situaţia celor care şi-au cumpărat locuinţa cu credit. Aceştia nu mai sunt nevoiţi să încheie două poliţe, una obligatorie şi una facultativă.

Acum este clar. Proprietarii de locuinţe nu mai trebuie să plătească asigurarea obligatorie, când le expiră poliţa facultativă, pe care au încheiat-o atunci când şi-au cumpărat casa cu bani de la bancă. Normele impuneau acest lucru. O lege promulgată recent le dă posibilitatea proprietarilor să aleagă ce poliţă vor să încheie când le expiră cea pe care o au acum.

Cea obligatorie împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau a inundaţiilor costă 20 de euro pe an şi oferă garanţii în limita a 20 de mii de euro. În cazul în care optează pentru o poliţă facultativă, care este mult mai scumpă dar şi mai complexă, o parte din bani se duc către asigurarea obligatorie.

Până acum, numai 200.000 şi-au asigurat locuinţele. De la jumătatea lunii ianuarie, primarii ar trebui să înceapă să dea amenzi.

×
Subiecte în articol: asigurare credit locuinte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close