Antena 3 CNN Economic Imobiliare Proiectul Colina Lac se va întinde pe 30 de hectare. Arhitect: „Fiecare casă este diferită față de cea de lângă ea”

Proiectul Colina Lac se va întinde pe 30 de hectare. Arhitect: „Fiecare casă este diferită față de cea de lângă ea”

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 11:53 18 Noi 2024 Modificat la 14:23 25 Noi 2024
colina lac case ansamblu rezidential
Colina Lac este un nou ansamblu rezidențial construit lângă București, în Corbeanca. Sursa foto: Facebook/ Colina Lac

Un ansamblu rezidenţial din nordul Capitalei oferă locuitorilor săi o experienţă de neuitat. Atenţia penru detaliu, casele trainice cu finisaje autentice, spaţiile verzi generoase, intimitatea curţilor, dar şi acces rapid către Bucureşti sunt doar câteva dintre opţiunile care au convins zeci de oameni să se mute acolo. Nu e tot însă. Proiectul se dezvoltă în continuare şi se va întinde pe aproape 30 de hectare.

Acest ansamblu rezidențial este amplasat într-o zonă verde din nordul Capitalei, în apropierea Drumului Naţional 1 şi oferă acces rapid către oraș.

Colina Lac este un ansamblu cu 112 unități, complet finalizate și date în folosită. Oamenii au posibilitatea de a se muta imediat.

Atenţia pentru detalii a fost pusă în prim plan. Casele au finisaje autentice şi au fost proiectate și executate cu atenție. 

„Am avut această provocare. Cum să facem un complex care să pară că este parte din aceeași poveste, dar să nu avem parte de acele case repetitive care arată clar o lipsă de personalitate în dezvoltarea acestuia”, spune Patricia Sturzoiu, arhitectul ansamblului rezidențial.

Drumul de acces, spațiile de parcare și zonele verzi din fața locuințelor nu sunt separate cu garduri. Spațiul comun este aerisit, iar oamenii au parte de multă vegetație şi locuri de plimbare.

Nu a fost uitată însă intimitatea. Curţile private sunt amplasate în partea din spate a caselor şi oferă un spaţiu extrem de bine delimitat. 

„Am privit întregul ansamblu, iar casele, privite singure, nu spun mare lucru. Ele au sens doar când sunt împreună. Formează aceste șiruri și fiecare este diferită față de cea de lângă ea, pentru că personalitățile oamenilor sunt diferite, ele pornesc de la aceste punct în care ai casa ta, e parte dintr-un ansamblu, dar este unică.”, a mai spus arhitectul

Structura caselor este una solidă realizată din beton armat, ferestrele sunt mari şi asigură lumină naturală, încălzirea se face prin pardoseală, iar fiecare imobil dispuse de centrala termică proprie. De asemenea, arhitecţii s-au asigurat din start că viitorii proprietari nu vor avea parte grinzi prin mijlocul camerelor sau instalații ascunse cu măști inestetice. 

„Structura locuințelor e din beton armat, în cadre cu stalpi și grinzi din beton, iar termoizolația e din vată minerală, finisajele exterioare sunt din cărămidă aparentă sau tencuială.”, spune Patricia Sturzoiu.

„Printre principalele aspecte care m-au determinat să aleg asta se numără peisajul natural și liniște. Colina oferă o atmosfera relaxantă departe de agitația urbana. Un alt criteriu foarte important e comunitatea prietenoasă și restrânsă care ofera un nivel ridicat de siguranță.”, ovestește un locatar.

În plus, toatele case dispun de două locuri de parcare și de priză pentru încărcarea mașinii electrice. Ansamblul dispune de 37 de locuri de parcare pentru vizitatori.

Nici cei mici nu au fost uitaţi. Copiii au la dispoziţie un parc de 720 de metri pătrați și un loc de joacă. 

Prima fază a proiectului Colina Lac este complet finalizată şi a fost construită pe un teren de 3 hectare, dar întreg ansamblul se va întinde pe o suprafață totală de aproximativ 30 hectare. 

„Sunt 9 tipuri de case la Colina Lac. Unele sunt parter plus etaj, altele au și mansardă, iar printre ele am inserat și câteva clădiri cu apartamente. Aparamentele de la parter au o grădină, iar la etajele superioare sunt apartamente cu 3 camere dezvoltate pe un etaj întreg.”, precizează arhitectul.

×
x close