Antena 3 CNN Economic Imobiliare Paradoxul Europei: cum reuşeşte un ROMÂN să întrecă un neamţ sau un francez, chiar dacă are salariul de cinci ori mai mic

Paradoxul Europei: cum reuşeşte un ROMÂN să întrecă un neamţ sau un francez, chiar dacă are salariul de cinci ori mai mic

O.P.
1 minut de citit Publicat la 10:04 19 Feb 2015 Modificat la 10:04 19 Feb 2015
sat2.jpg
Datele statistice arată o realitate nealterată a societăţii pe care am construit-o de-a lungul timpului şi în care trăim. Câţi ne naştem, câţi mor, cine lucrează, cine e pensionar, cine are facultate, cine are o locuinţă proprie - iar lista poate continua.

Interesant este, după analiza datelor statistice, că România, atunci când este comparată cu alte state din Uniunea Europeană, se află la coada multor clasamente: în ceea ce priveşte salariul, în ceea ce priveşte nivelul de trai, confortul, însă în ciuda acestor date care nu ne aduc cinste, românii îi depăşesc pe francezi, ori nemţi atunci când vine vorba de locuinţe personale.

Dacă la nivelul Europei este practicată ideea de a locui într-o casă care nu este a ta, nu acelaşi lucru se întâmplă la noi în ţară. Cei mai mulţi români se zbat să aibă o locuinţă "sigură", pe numele lor, chiar dacă asta se traduce printr-un credit pe care ar urma să îl achite în 30 de ani.

Astfel, 95,6% dintre locuitorii ţării noastre se pot mândri că sunt proprietari ai gospodăriilor lor. Procentul este cel mai mare din Europa, România reuşind să depăşească în top state mult mai dezvoltate precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania , Polonia sau Suedia.

Ca să vă faceţi o idee, elveţienii, care au un salariu de 15 ori mai mare decât al unui român de rând, nu se înghesuie să investească în imobiliare. Doar 44% din populaţia ţării are o locuinţă proprietate personală.

×
Etichete: locuinte statistici
x close