Odată cu venirea studenţilor, chiriiile cresc cu 15-30%. Sunt însă şi oraşe, precum Arad, unde preţurile rămân neschimbate sau chiar scad întrucât sunt mai puţini studenţi faţă de alţi ani. Oferta include şi minicămine private amenajate în vile, unde o cameră costă între 350 şi 550 de lei.
În Arad, piaţa chiriilor este în scădere, pe fondul reducerii numărului de studenţi din ultimii ani, în oraş fiind 3.000 de locuinţe goale, iar o creştere de cel mult zece procente a preţurilor va avea loc doar în zonele din proximitatea facultăţilor.
Şi la Oradea numărul studenţilor ar putea să scadă, însă chiriile se menţin la nivelul anului trecut, la fel ca la Târgu Mureş, unde preţurile rămân neschimbate, însă studenţii preferă, mai nou, să cumpere locuinţe în loc să închirieze.
De asemenea, la Braşov preţurile rămân neschimbate faţă de anul trecut, iar aici unii studenţi se pot caza şi în vile transformate în minicămine.
În schimb, la Cluj-Napoca, chiria creşte, din luna septembrie, cu 15 la sută faţă de iunie şi iulie, indiferent de zonă, ca şi la Sibiu, în condiţiile unei cereri ridicate şi a ofertei scăzute.
Şi la Iaşi, chiriile cresc cu până la 20 de procente, întrucât la venirea studenţilor cererea depăşeşte de trei, patru ori oferta, în timp ce la Timişoara majorarea este de până la 30 la sută faţă de lunile de vară.