?Proiectul este într-o fază incipentă şi s-a luat în discuţie de principiu. Deocamdată nu am primit terenul. Aşteptăm Ordonanţa Guvernului, a cărei promulgare ar putea să dureze 2-3 luni. În principiu muzeul va rămâne în continuare acolo, investiţia urmând să se deruleze pe o anumită suprafaţă din terenul de 10 ha. Nu ştim câte locuinţe vor fi şi dacă vor fi numai locuinţe până nu primim un răspuns de la Guvern?, spune Bogdan Pârvanu, arhitectul şef al Primăriei Sectorului 2, citat de Capital.
Hotărârea nr. 44 adoptată de Consiliul Local al Sectorului 2 pe 18 martie 2010 spune că ?imobilul va fi preluat în vederea sistematizării zonei, respectiv construirea de locuinţe colective prin programe ale ANL şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, conform documentaţiei de urbanism în vigoare, în maxim trei ani de la preluarea imobilului.?
Terenurile pe care vor fi construite imobile pentru militari sunt in curs de eliberare. De acest lucru se ocupă Ministerul Apărării Naţionale.
La finele lunii martie, ministrul Dezvoltării Elena Udrea spunea că la Braşov vor fi demarate lucrările unui proiect de 400 de locuinţe. 30% vor reveni angajaţilor MApN.
Informaţiile apărute în presă nu au fost confirmate şi de directorul Muzeului Aviaţiei.
?În calitatea mea de director al acestei instituţii, infirm categoric orice informaţie eronată care se vehiculează în legătură cu incertitudinea funcţionării în continuare a Muzeului Aviaţiei în această locaţie. Suprafaţa muzeistică actuală a instituţiei nu va suferi modificări. Nu s-a pus niciodată problema mutării sau desfiinţării Muzeului Aviaţiei şi nici măcar a restrângerii activităţii sale?, spune comandorul Adrian Ilie, directorul Muzeului Aviaţiei.
Specialiştii MApN, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ai administraţiei locale a Sectorului 2 analizează opţiuni care să nu afecteze activitatea muzeului şi care să permită şi utilizarea unei suprafeţe de teren.
Antena3.ro