Antena 3 CNN Economic Imobiliare Israel respinge cererea SUA de a opri un proiect imobiliar în Ierusalimul de Est

Israel respinge cererea SUA de a opri un proiect imobiliar în Ierusalimul de Est

Israel respinge cererea SUA de a opri un proiect imobiliar în Ierusalimul de Est
20 Iul 2009   •   18:57

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins cererea SUA de a opri planurile de a construi noi case în zonele disputate din Ierusalim, declarând că este surprins şi nu va primi ordine în privinţa aşezărilor evreieşti din Ierusalimul de Est.
Noile fricţiuni cu Washington pe marginea proiectelor de a construi 20 de apartamente într-un cartier al Ierusalimului capturat de Israel în urma războiului din 1967 ar putea afecta serios relaţiile dintre cei doi aliaţi.

Oficialii israelieni au arătat că Departamentul de Stat l-a convocat pe Michael Oren, ambasadorul Israelului la Washington, şi i-a spus că planurile aprobate luna trecută de municipalitatea din Ierusalem ar trebui suspendate.

"Nu putem accepta ideea că evreii nu vor avea dreptul să traiască şi să cumpere case oriunde în Ierusalem," a declarat Netanyahu, calificând oraşul ca fiind capitala unită a Israelului, o afirmaţie care nu este recunoscută la nivel internaţional. Nu putem accepta acest verdict în Ierusalim."


Netanyahu şi preşedintele american Barack Obama sunt deja pe poziţii conflictuale în privinţa apelului SUA de a se opri colonizarea pe pământul pe care palestinienii îl doresc ca stat.

Trimisul special al lui Obama pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, aşteptat în regiune în curând, şi ministrul israelian al Apărării încearcă să găsească o soluţie la problema colonizărilor evreieşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stat palestinian
Citește mai multe din Imobiliare
» Vezi toate știrile din Imobiliare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close