Apartamentele de la parter au grădini proprii încercuite cu gard, accesul la piscină va fi gratuit, şi au şi zonă de joacă pentru copii, spun dezvoltatorii.
"Izolarea termică într-o casă de lemn este mult mai bună, căldura persistă, la fel cum răcoarea se menţine pe timp de iarnă", spune Mara Andra, reprezentant vânzări constructor de case.
Preţul unei case de lemn porneşte de la 56.000 de euro. Dezvoltatorii imobiliari spun că aceste case au o rezistenţă foarte mare şi la incendii. Toate materialele folosite sunt ignifuge, izolează foarte bine termic şi fonic. De asemenea, crează o membrană izolatoare împotriva schimbărilor de temperatură.
Materialele nu permit infiltrarea umezelii, apariţia condensului sau a mucegaiului, mai precizează dezvoltatorii. În plus, şi costurile lunare sunt mai mici decât în cazul unei case standard.
Pentru o locuinţă eco, factura de întreţinere este mai mică şi cu 40 %. Spre exemplu, pentru încălzire se foloseşte un panou radiant conectat la curent.
Preţul de vânzare pentru o astfel de casă porneşte de la 42.000 de euro. Preţ mai bun decât al unei case din lemn, dar şi al unei case din cărămidă. Interesaţi de case ecologice sunt destui români. Dezvoltatorii spun că vânzările au crescut în ultimul an cu 30% .
Cei care nu au bani să cumpere o casă eco,pot alege să stea cu chirie în una, cu 500 de euro pe lună.