În această suma mai intră şi continuarea lucrărilor de consolidare la un număr de şapte blocuri. Un număr infim din cele 600 catalogate la clasa I de risc seismic, din care 383 în Bucureşti, scrie România Liberă. Dintre acestea, 125 de cladiri multietajate, construite inainte de anul 1940, au fost identificate ca prezentand pericol public si constituie o prioritate in reducerea riscului seismic.
Astfel, în 11 ani de existenţă a programului de consolidare a locuinţelor, au fost finalizate lucrările la 14 clădiri, şi se lucrează la alte şapte.
În ce priveşte reabilitarea termică, program anunţat de guvern pentru a ajuta companiile de construcţii ?să treacă peste criză?, dar şi pentru a reduce facturile, statul va acorda 50% din necesar, iar primăriile - 30%.
Se speră ca urmare a investiţiei să se reducă factura la întretinere cu un procent de 40-60%, pentru o perioadă de recuperare a investiţtiei de 5-7 ani, datorită reduceri consumului anual specific pentru încalzire ? sub 100 kwh/mp, de la actualii 180 kWh/mp - 240 kWh/mp.
Antena3.ro