Antena 3 CNN Economic Imobiliare 5 confuzii care apar când te muți într-un alt cartier din București

5 confuzii care apar când te muți într-un alt cartier din București

4 minute de citit Publicat la 16:58 03 Iul 2018 Modificat la 16:58 03 Iul 2018
o_1chg6uu52p0d71a1hnn197sdrr8.jpg

Să te muți din București în București este, de multe ori, un eveniment deosebit de important, deși tu nu faci nimic mai mult decât să schimbi cartierul. O schimbare a jobului poate aduce cu sine și o schimbare a cartierului în care locuiești. Pe de altă parte, sosirea pe lume a unui nou membru al familiei te poate determina să iei decizia mutării într-o locuință mai mare. Împreună cu partenerul de viață trebuie să iei decizia renovării unui imobil care nu vă mai convine sau transportării mobilei într-o casă nouă.

Motivele sunt multe și tu știi cel mai bine care e motivul tău. Contează să fii atent la schimbările provocate de mutare, pentru că ele pot provoca cel puțin cinci confuzii de care vei scăpa mai greu sau mai ușor, după caz. Iată-le!

Realizezi că te muți din București în... București?

Toată lumea are în prezent un program încărcat, mai ales în București, oraș care îți consumă mult timp orice ai face! Până împachetezi infinitele lucruri pentru mutat, până pregătești mobila din toate punctele de vedere (delocat, dezasamblat, curățat, împachetat, organizat) și până ajungi să o transporți prin mijloace proprii la 5 km, 10 km sau chiar 15 km distanță, până la noua locuință, pe niște străzi de nu poți să circuli nici cu bicicleta, te descurajezi și nici nu îți vine a crede că nici măcar nu te muți într-o altă localitate, ci rămâi în București!

Ești și rămâi în București, orașul în care există prestatori de servicii care operează chiar foarte repede. Cum ar fi ca numai în câteva ore să fii deja mutat? Din București în București, cei care se ocupă cu transport mobilă au o rapiditate fantastică și îți pot și demonta, împacheta și remonta mobila, la orice etaj ai fi și la orice etaj ai ajunge.

Îndrăznește să crezi că există companii precum SprintMove, companii care se ocupă numai și numai de serviciile de mutări mobilă prin București.

Reperele mai rău te încurcă!

În noul cartier, este aproape sigur că stațiile de metrou sau RATB sunt puse în partea opusă față de partea în care ești tu obișnuit cu ele sau, dacă ai mașină, tinzi în mod automat să mergi în spatele blocului chiar dacă ai mașina parcată în fața blocului. Vei porecli supermarketul aflat lângă tine cu denumirea celor de la competiție, adică a altui lanț de magazine.

Numele străzilor vor fi confundate, pentru că unele seamănă atât de bine cu cele din cartierul lăsat de curând în urmă. Reperele spațiale, de teritoriu, de puncte de acces, vor fi date complet peste cap. Reziști unei asemenea „răsturnări”?

Te simți puțin în alt oraș

Au pățit-o mulți alții – Bucureștiul este atât de multifațetat, încât doar schimbi cartierul și pare că ai ajuns într-un alt oraș. Arhitectura predominanță se schimbă, componența demografică se schimbă în sensul în care vezi mai mulți sau mai puțini tineri, mai puțini sau mai mulți oameni bătrâni prin jur. Numărul mașinilor parcate este mai mic sau mai mare, vegetația devine brusc ori luxuriantă, ori pitită pe după vreun colț...

Dacă schimbările se regăsesc la fiecare nivel care construiește cartierul, atunci zona ta îți înfățișează un cu totul alt București. Mai ales dacă schimbi și sectorul, acolo unde prezența sau absența proiectelor derulate de primăria de sector are efecte!

Facturile ți se par străine

Orice învăț are și dezvăț, numai că, în momentul în care vezi că facturile sunt pe o altă adresă, ai impresia că nu îți aparțin. De asemenea, se poate ca și sumele înscrise pe ele să difere, deși ai același stil de viață și știi aproape sigur cât te costă totul. Ei bine, când locuința se schimbă, se schimbă totul și în ceea ce privește facturile.

Mutarea a durat o zi sau o lună?

În general, bucureștenii nu se mută. E de ajuns că sunt în Capitală, locul în care se poate trăi din anumite privințe la nivelul mediu al Uniunii Europene. Cu toate acestea, unii bucureșteni „schimbă locul de pe canapea” ca să poată sta mai confortabl în timp ce fac același lucru și duc aceeași viață.

Cel puțin o dată în viață, o să te muți, într-un alt sector sau într-un alt cartier din același sector din București. Pentru acest pas, pregătirea psihică durează mult, iar găsirea unei alte locuințe durează și mai mult. Pregătirea efectivă pentru a te muta durează mult sau puțin, după caz.

În cazul în care apelezi la o firmă de mutări mobilă București to București:

  • simți cum mutarea se întâmplă imediat; lucrurile chiar se mișcă!

  • realizezi că totul decurge mult mai ușor decât te aștepți;

  • te alegi cu partea logistică asigurată, fără să mai apară situații neprevăzute și lucruri dificile pe care să le afli doar la fața locului.

La finalul unei mutări anevoioase prin forțe proprii, vei simți că ți-a luat cel puțin o lună să te muți efectiv, deși probabil că a durat doar o săptămână. Pe de altă parte, dacă suni la SprintMove Company și lași niște profesioniști să își bată capul în locul tău, vei vedea că ai făcut o investiție pentru liniștea ta.

Măcar atât să faci, având în vedere că de celelalte confuzii de mai sus nu ai cum să scapi! Vei trece mai repede și mai ușor peste schimbări. Te vei adapta mai repede. Vei începe din nou să trăiești liniștit, iar la asta contribuie și cine te ajută cu mutatul și trasnsportul pieselor de mobilier prin București.

×
x close