Concluzia reiese din anunțul publicat de Hidroelectrica pe 1 aprilie în sistemul electronic de achiziții publice.
Astfel, românii care sunt clienți Hidroelectrica vor putea plăti facturile cu cardul direct în aplicația și pe site, dacă licitația organizată în acest sens se va finaliza cu succes.
"Servicii de plată prin carduri bancare pentru clienţii finali, prin aplicaţia proprie iHidro şi pe site hidroelectrica.ro" - este denumirea unei licitații lansată de Hidroelectria în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) şi publicat pe 3 aprilie.
"Implementarea unui sistem de procesare a plăților prin carduri bancare pentru aplicația iHidro și pe site-ul hidroelectrica.ro este esențială nu doar pentru menținerea satisfacției clienților, ci și pentru a rămâne competitivi într-un mediu de piață dinamic.
Un aspect important al acestei soluții este eliminarea aproape totală a riscului alocării întârziate.
Prin automatizarea și eficientizarea procesului de plată, sistemul propus va optimiza fluxul de lucru și va diminua riscul erorilor", se arată în caietul de sarcini al companiei.
Valoarea contractului este de 3.729.600 lei, echivalentul unui comision de 0,42% + TVA / tranzacţie, conform caietului de sarcini, și va fi valabil pentru 12 luni.
Ofertele pot fi depuse până pe 8 mai, iar cel mai important criteriu de departajare va fi prețul, cu o pondere de 95%.
Hidroelectrica are propria sa aplicație de mobil, iHidro, dar aceasta nu permite încă plata facturilor, la lansarea ei compania anunțând că acest serviciu va fi disponibil în viitor.
Hidroelectrica a lansat, în octombrie 2023, aplicaţia mobilă pentru clienţi, disponibilă atât pe telefonul mobil, cât şi pe desktop, după mai multe luni de testare.
Aplicaţia Hidroelectrica, iHidro, îi ajută pe clienţii companiei, printre altele, să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar.
Odată ce va fi finalizată, românii îşi vor putea plăti mai uşor facturile cu ajutorul aplicaţiei iHidro, prin modulul de procesare.
La ce foloseşte aplicaţia Hidroelectrica, iHidro
"Printre caracteristicile-cheie ale aplicației iHidro se numără:
- Monitorizarea consumului: Pe pagina principală a aplicației, clienții pot verifica soldul curent și pot accesa rapid ultima factură emisă. De asemenea, pot accesa secțiunea de grafic al istoricului de consum și pot raporta indexul autocitit pentru o mai bună gestionare a consumului de energie.
- Gestionarea locurilor de consum: Cu iHidro, clienții pot gestiona toate locurile de consum pentru care au contract. Astfel, aceștia pot monitoriza și controla consumul de energie pentru mai multe adrese într-un mod convenabil și eficient.
- Secțiuni utile: Aplicația iHidro este împărțită în mai multe secțiuni, inclusiv:
1. Facturare: Aici sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate.
2. Utilizare: Această secțiune permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricului de consum.
3. Contul meu: În această secțiune, clienții își pot administra profilurile și detaliile personale.
4. Servicii: În această secțiune este disponibil un link către portalul client.hidroelectrica, urmând ca foarte curând să fie adăugat și un link către Q Desk – aplicația de gestionare a reclamațiilor și sesizărilor", se arată în comunicatul companiei Hidroelectrica transmis la lansarea aplicaţiei.
Aplicaţia Hidroelectrica se poate descărca de aici:
iOS: https://apps.apple.com/ro/app/ihidro/id6446598024
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details...
Site WEB: https://ihidro.ro/Portal
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în sistemul energetic național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională.
Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.
Hidroelectrica, rezultatele pe 2023: Profitul a crescut cu 42%
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat în 2023 venituri de 12,2 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.
De asemenea, profitul net al companiei de stat este de 6,33 miliarde lei, ceea ce înseamnă cu 42% peste nivelul din 2022, potrivit raportului financiar publicat la BVB.
Având în vedere producţia excedentară de 30% faţă de anul precedent, coroborat cu noile condiţii de funcţionare a pieţei angro, veniturile aferente tranzacţiilor pe piaţa angro au înregistrat o creştere de 14% în anul 2023 faţă de anul 2022.