Antena 3 CNN Economic Guvernul alocă peste 5 miliarde de lei pentru autostrada Moldovei, autostrada Transilvaniei şi centura Bucureştiului

Guvernul alocă peste 5 miliarde de lei pentru autostrada Moldovei, autostrada Transilvaniei şi centura Bucureştiului

autostrada moldovei antena 3 cnn
Autostrada Moldovei beneficiază de fonduri noi Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mihai Paul    |    02 Oct 2024   •   12:30

Guvernul va aloca aproape 2 miliarde de lei pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul "Anghel Saligny", iar alte 5,2 miliarde pentru lucrări la autostrada Moldovei, autostrada Transilvaniei şi centura Bucureşti, a anunţat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Cabinetului.

"Continuăm să finanţăm investiţiile în comunităţile locale şi alocăm aproape 2 miliarde pentru proiectele din PNDL şi Programul 'Anghel Saligny'. Aprobăm 540 de milioane ca să achităm lucrările la proiectele finanţate prin PNRR. Şi Programul Naţional de Construcţii primeşte 300 de milioane de lei, pentru plata lucrărilor deja efectuate. (...) Aprobăm astăzi şi peste 5,2 miliarde de lei ca să continuăm ritmul investiţiilor în şantierele autostrada Moldovei, autostrada Transilvaniei şi centura Bucureşti", a afirmat prim-ministrul, confom Agerpres. 

Alt sprijin al Guvernului va fi o sumă de 560 de milioane de lei va fi alocată consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Bucureşti pentru asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale.

El menţionează că în acest fel vor fi acoperite cele mai importante cheltuieli cu sistemul de protecţie a copilului, centrele pentru persoane cu dizabilităţi şi cămine pentru vârstnici.

"Susţinem comunităţile locale şi prin asigurarea finanţării cheltuielilor cu serviciile sociale: 560 de milioane de lei merg către consiliile judeţene şi consiliile locale din Bucureşti. Acoperim astfel cheltuielile cele mai importante cu sistemul de protecţie a copilului, cu centrele de zi şi cele rezidenţiale pentru persoanele cu handicap şi căminele pentru vârstnici", a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern.

×
Subiecte în articol: guvern Marcel Ciolacu autostrazi
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close