Antena 3 CNN Economic Gazul rusesc va fi mai scump pentru România din 2017

Gazul rusesc va fi mai scump pentru România din 2017

o_1b494n83vjmftev1p2v8251t618.jpg
18 Dec 2016   •   16:17

România va plăti anul viitor un preț mai mare pe gazul importat din Rusia, în urma anunțului CEO-ului Gazprom, Alexei Miller, privind majorarea prețului gazului exportat în Uniunea Europeană (UE) de la 1 ianuarie 2017. Potrivit președintelui ANRE, Nicolae Havrileț, importurile de gaze naturale din Rusia vor acoperi în această iarnă 40% din consumul național.

În prezent, susține șeful ANRE, sunt semnate contracte de import gaze pe trimestrul al patrulea la o valoare de 68-70 lei Mwh, în timp ce piața internă este «blocată» de un preț de referință de 72 lei/Mwh, impus prin introducerea impozitului de 60% pe veniturile realizate din dereglementarea pieței gazelor.

Vineri, Miller a anunțat că Gazprom va majora prețurile percepute pentru gazul exportat în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului viitor, ca urmare a tendinței ascendente a prețului petrolului, rezultată în urma acordului de micșorare a producției semnat de statele membre ale cartelului OPEC, dar și de Rusia și de alte state non-membre, anunță Profit.ro.

×
Subiecte în articol: gaze naturale Rusia pret
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close