Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu, noi detalii despre adeverințele care trebuie depuse de pensionari: „Nu este normal să se întâmple lucrul acesta”

Daniel Baciu, noi detalii despre adeverințele care trebuie depuse de pensionari: „Nu este normal să se întâmple lucrul acesta”

Agerpres Foto daniel baciu
Daniel Baciu, noi detalii despre adeverințele care trebuie depuse de pensionari: ”Nu este normal să se întâmple lucrul acesta”. Sursa foto: Agerpres
de Andreea Dumitrache    |    10 Aug 2024   •   07:00

Continuă jaful pensionarilor care intră în a doua etapă a recalculării pensiilor. Autoritățile nu pot controla firmele de arhivare care cer tarife exorbitante pentru adeverințele prin care seniorii pot dovedi că au beneficiat de venituri nepermanente.

Daniel Baciu a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre pensionarii care sunt nevoiți să prezinte aceste adeverințe la casele de pensii dar și despre firmele care cer sume uriașe pentru a le elibera. 

”Vorbim despre stagiile de cotizare realizate înainte de 2001, nu de cine a ieșit la pensie după 2001. Am tot repetat lucrul acesta. Deci toată activitatea profesională după 1 aprilie 2001 este evidențiată foarte clar la casele teritoriale de pensii și nu mai este nevoie să aducă absolut nimic.

Noi vorbim doar despre perioada realizată anterior anului 2001, pentru că nu avem această digitalizare, dar lucrăm la ea.

Primim și noi o mulțime de sesizări, pe care le-am înaintat Ministerului Muncii, și s-a făcut și această investigație de către Consiliul Concurenței și cred că se află în continuare în investigare, și nu este normal ca pensionarii să plătească aceste sume destul de mari, având în vedere că o mare parte dintre aceștia sunt persoane vulnerabile, și nu este normal să se întâmple lucrul acesta. Tocmai de aceea instituțiile abilitate ale statului trebuie să-și facă datoria”, a declarat Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

”Să știți că acești operatori economici privați care au preluat aceste arhive ale societăților care s-au desființat, care își desfășoară activitatea, au și un regim destul de clar stabilit de lege. Este vorba despre legea Arhivelor naționale unde sunt și ei verificați, unde li se dă acel aviz de funcționare”, a mai spus șeful CNPP. 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close