”BNR confirmă creșterea economică peste așteptări.
Măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar: păstrarea capacității de producție in economie!
Am reușit să facem performanță împreună cu toți actorii din sectorul privat și le mulțumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern.
Continuăm acest parteneriat cu sectorul privat, cu trei obiective în minte:
- mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii (doar prin soluții liberale eliminăm sărăcia);
- recuperarea accelerată a decalajelor față de cele mai dezvoltate țări din UE;
- cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României.
"În discuțiile privind poziția ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că activitatea economică a continuat să se redreseze în trimestrul I 2021 într-un ritm considerabil mai alert decât cel anticipat...", a transmis BNR.
Analiștii economici au spus că România are cea mai bună revenire economică din Uniunea Europeană, însă nu este o revenire sănătoasă și asta pentru că noi continuăm să ne împrumutăm.
România, îngropată în datorii de guvernele Orban și Cîțu: 44 miliarde de euro împrumutați într-un an
România este îngropată în datorii. Datoria publică ajungând la 50% din PIB. Guvernele Orban și Cîțu au făcut împrumuturi de aproximativ 44 miliarde de euro, bani despre care nimeni nu știe pe ce au fost cheltuiți.
Datoria publică a României a ajuns la jumătate din PIB. La finalul lunii aprilie, datoria publică era de 526,6 miliarde de lei, adică peste 107 miliarde de euro.
Suma echivalează cu jumătate din PIB-ul estimat pentru anul în curs, mai exact, un procent de 49,9% din Produsul Intern Brut pe 2021.
Concret, Guvernul Cîţu a adăugat la datoria publică vreo 44 de miliarde de euro. La asta se vor mai adăuga încă 20 de miliarde de euro, prin PNRR. Adică, 1.300 de euro pe secundă.