Antena 3 CNN Economic Fiscul, lovitură năprasnică de unde nu se aștepta

Fiscul, lovitură năprasnică de unde nu se aștepta

1 minut de citit Publicat la 09:38 09 Mar 2016 Modificat la 09:38 09 Mar 2016
anaf.jpg
Banca Mondiala a publicat recent a sasea revizie a proiectului de restructurare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, proiect aprobat si demarat in anul 2013, cu data de finalizare stabilita initial in 2019.

Proiectul - parteneriat Banca Mondiala-ANAF - costa 91 de milioane de dolari credit, potrivit Ziare.com.

Datele continute de documentul Bancii Mondiale contrazic toate asertiunile fostului presedinte al Fiscului, Gelu Diaconu, privind performantele inregistrate sub comanda sa.

Aflat aproape de jumatatea perioadei de implementare, proiectului i se acorda urmatoarele calificative:

    Progrese de la ultima evaluare: moderat nesatisfacator (in scadere)
    Progres general: moderat nesatisfacator (identic cu ultima evaluare)
    Rating general de risc: substantial (identic cu ultima evaluare)


Suplimentar: restructurarea ANAF intra, potrivit evaluarii Bancii Mondiale, intr-un punct critic in ceea ce priveste componenta de informatizare.

"In orice caz, se pare ca estimarea initiala potrivit careia un asemenea proiect (sistemul electronic de gestionare a veniturilor - n. red.) ar putea fi implementat intr-o perioada de doi ani a fost nerealista. Este de presupus ca sistemul de management al veniturilor sa se implementeze pe o perioada de pana la 4 ani.

Urmatoarea misiune de evaluare urmeaza sa discute cu autoritatile relevante daca este justificata o extensie a proiectului", afirma expertii BM.

De mentionat ca, in afara proiectului derulat cu Banca Mondiala, potrivit datelor Agentiei pentru Agenda Digitala, ANAF a cheltuit pentru informatizare peste 55 de milioane de euro, intre 2011-2015. Cu rezultatele pe care le percep toti contribuabilii romani.

Mai mult, pe Ziare.com

×
Etichete: ANAF banca mondiala
x close