Antena 3 CNN Economic EXCLUSIV Cu cât cresc pensiile din 2025. Șeful Casei de Pensii: Vor crește în fiecare an de la 1 ianuarie

EXCLUSIV Cu cât cresc pensiile din 2025. Șeful Casei de Pensii: Vor crește în fiecare an de la 1 ianuarie

doua maine care numara bancnote de 200 lei
„Dacă înainte această indexare se făcea așa, ad-hoc din pixul politicienilor, acum lucrurile sunt foarte clare”, a spus Daniel Baciu. Foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    16 Aug 2024   •   23:27

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a declarat în direct la Antena 3 CNN, că toate pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2025. „Avem foarte clar mecanismul de indexare din care tot timpul pensiile vor crește de la 1 ianuarie”, a spus Daniel Baciu.

„Să știți că noua lege a pensiilor este mult mai simplă, este și mai predictibilă, pentru că avem un mecanism foarte clar de indexare a pensiilor începând cu anul viitor. Dacă înainte această indexare se făcea așa, ad-hoc din pixul politicienilor, acum lucrurile sunt foarte clare, în sensul că avem foarte clar mecanismul de indexare din care tot timpul pensiile vor crește de la 1 ianuarie. Și va fi actualizat cu 100% din rata inflației, la care se mai adaugă și creșterea economică realizată prin câștigul salarial mediu brut pe economie”, a declarat Daniel Baciu în direct la Antena 3 CNN.

Șeful Casei de Pensii a spus că, în urma recalculărilor de anul acesta, pensiile a 3.8 milioane de români vor crește.

„Este vorba de aproximativ 83% din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii pentru care, în urma aplicării noi formule de calcul care face parte integrantă din nou a legea pensiilor, pensiile cresc începând cu 1 septembrie”, a mai spus Baciu.

„Majorările în procent sunt de la 1% la 100%, iar creșterea medie în valoare nominală în lei este de 620 lei”, a mai precizat șeful Casei de Pensii în direct la Antena 3 CNN.

Ce pot face pensionarii dacă primesc decizia de recalculare greșită

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat vineri seară în direct la Antena 3 CNN ce pot face pensionarii dacă decizia de recalculare este greșită.

„Lucrurile sunt foarte simple, adică sunt prevăzute și în decizia de recalculare.

Un pensionar, în momentul în care este nemulțumit sau nedumerit de ce anume găsește, ar trebui să facă o minimă procedură prealabilă, în sensul în care ori să facă o petiție la Casa de Pensii, ori să meargă la biroul de relații cu publicul sau într-o audiență la conducerea Casei de Pensii în care să ceară lămuriri, informații suplimentare cu privire la conținutul acestei decizii de recalculare”, a explicat Daniel Baciu în direct la Antena 3 CNN.

Șeful Casei de Pensii a spus că a vorbit cu directorii Caselor de Pensii pentru a aloca mai mulți funcționari la ghișee, în cazul în care pensionarii vor merge pentru a cere mai multe informații.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close