Antena 3 CNN Economic După 2 ani de negocieri, Comisia Europeană a aprobat deblocarea a 1,7 miliarde de euro pentru proiecte în cercetare şi inovare

După 2 ani de negocieri, Comisia Europeană a aprobat deblocarea a 1,7 miliarde de euro pentru proiecte în cercetare şi inovare

euro
Bancnote euro. Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   21:47

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă că deblocarea a 1,7 miliarde de euro pentru proiecte strategice de cercetare şi inovare a fost aprobată de Comisia Europeană.

„După 2 ani de negocieri, Comisia Europeană a aprobat deblocarea a 1,7 miliarde de euro pentru proiecte strategice în cercetare şi inovare!

Acest lucru s-a petrecut pentru că MCID şi-a făcut treaba, iar Comisia Europeană a considerat îndeplinită condiţia favorizantă 'Buna guvernanţă a strategiei naţionale sau regionale de specializare inteligentă', aflată în coordonarea noastră”, a scris ministrul, vineri, pe Facebook.

El le-a mulţumit colegilor din minister care au participat la negocieri, în special secretarului de stat Andrei Alexandru, dar şi echipei din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Munca lor bine făcută oferă, pentru 10 programe din cadrul Politicii de Coeziune, rambursări din fonduri europene. Investiţiile vor acoperi toate regiunile ţării.

Prin toate aceste finanţări, construim în România un ecosistem al inovaţiei şi sprijinim antreprenorii din domeniu, românii de geniu care dezvoltă tehnologii de ultimă generaţie şi aduc plus valoare în economie şi industrie”, a menţionat ministrul. 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close