Antena 3 CNN Economic Drumul din România care va fi extins pe patru benzi. Vor fi construite poduri şi pasaje noi

Drumul din România care va fi extins pe patru benzi. Vor fi construite poduri şi pasaje noi

Un drum naţional din România va fi extins la patru benzi, în urma unei investiţii de 300 milioane euro.

dn 25 costel fotea facebook
Drumul din România care va fi extins la patru benzi. Vor fi construite poduri şi pasaje noi Sursa foto: Costel Fotea /Facebook
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   14:20

În plus, vor fi construite poduri şi pasaje noi, iar lucrările ar urma să înceapă în acest an, având în vedere că a fost deja lansată licitaţia pentru a se stabili constructorul.

Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.

Este vorba despre Drumul Naţional DN 25 va fi extins la patru benzi în urma unei investiţii de peste 1,5 miliarde lei (300 de milioane de euro). 

Recent, administraţia judeţeană a lansat şi licitaţia pentru desemnarea unui constructor care să modernizeze cei aproximativ 40 km de drum, pe ruta Galaţi-Movileni-Sendreni-Braniştea-Independenţa-Piscu-Tudor Vladimirescu-Hanu Conachi (intersecţia cu DN25A).

"Este un proiect uriaş, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile şi pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. 

Mai mult, vom construi poduri şi pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde şi în aceste zone drumul la patru benzi. 

De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta parapete de delimitare a celor două sensuri de circulaţie.

Practic, drumul va fi modernizat complet de la ieşirea din municipiul Galaţi, de undeva din zona Tirighina (Borcan) şi până la Hanu Conachi, la intersecţia cu DN25A, drumul care duce către Năneşti, pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecţia cu viitorul Drum Expres Brăila - Focşani, astfel încât să avem un drum modern şi mult mai sigur de la Galaţi până la Autostrada Moldovei", a scris Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, pe pagina de Facebook.

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a DN 25 între Galaţi şi Tudor Vladimirescu este deja publicată în cadrul SEAP, lucrările având o valoare de 1,1 miliarde lei (fără TVA) şi o perioadă de implementare de 36 de luni. 

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 aprilie 2024.

???? (?????? ????̦??) ?? ?? ?????????? ?̦? ?????? ?? ????? ?????, ?̂? ?????? ???? ????????̦?? ?? ????? ?,? ???????? ??...

Publicată de Costel Fotea pe Sâmbătă, 24 februarie 2024

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close