Antena 3 CNN Economic DN25, cunoscut ca "drumul morții", va fi extins la patru benzi și modernizat. Şeful CJ Galaţi: "Toate podurile vor fi demolate şi modernizate"

DN25, cunoscut ca "drumul morții", va fi extins la patru benzi și modernizat. Şeful CJ Galaţi: "Toate podurile vor fi demolate şi modernizate"

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi modernizată și extinsă la patru benzi pe o distanţă de 40 de kilometri. Investiția se ridică la 1,5 miliarde de lei. 

de Georgiana Adam    |    08 Mai 2024   •   09:17

DN25, cunoscut ca "drumul morții", va fi extins la patru benzi și modernizat tocmai pentru a preveni noi tragedii. 

Vor fi montați parapete pentru a delimita cele două sensuri de circulație, iar pentru a facilita accesul din drumurile laterale vor fi amenajate 28 de sensuri giratorii. 

În plus, vor fi construite și pasarele pentru pietoni.

"Va pleca drumul de la Galaţi şi va ajunge până la Hanu Conachi. 

Drumul naţional DN 25 de la Galaţi până la Hanu Conachi se va construi. Are finanţare asigurată, este un parteneriat al CJ Galaţi cu CNAIR, este un proiect de 1,5 miliarde de lei, adică aproximativ 300 milioane de euro.

Este un proiect care va însemna modernizarea drumului. Asta înseamnă lăţirea la patru benzi, relocarea tuturor utilităţilor, construirea de sensuri giratorii, adică 28 de sensuri giratorii.

Toate podurile de pe acest drum până la Hanu Conachi vor fi demolate şi modernizate, în speţă 12 poduri mari care vor fi demolate şi construite din nou", a declarat Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi.

"Zilnic avem blocaje, avem probleme mari, copiii şi bătrânii nu pot să traverseze de pe o parte pe cealaltă.

Nu avem decât patru treceri de pietoni, iar timpul de aşteptare pentru a ieşi pe DN este de 15 până la 30 de minute", a precizat Zamfira Burlacu, primar în comuna Şendreni.

Finanțarea lucrărilor de modernizare a celui mai aglomerat drum din Galați va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close