Antena 3 CNN Economic De astăzi, câştigurile la jocurile de noroc, impozitate în funcţie de suma obţinută

De astăzi, câştigurile la jocurile de noroc, impozitate în funcţie de suma obţinută

jocuri.jpg
Foto: strategygambl.atspace.eu
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   13:56

Câştigurile obţinute din jocurile de noroc se vor impozita, începând de astăzi, în funcţia de suma câştigată, cel mai mare impozit urmând să fie de 25% din câştig, potrivit unei OUG publicată în Monitorul oficial, informează unui comunicat remis presei.

 
Astfel, "veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc".
 
De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care depăşesc echivalentul a 15.000 euro se impozitează cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se taxează cu 25%, se arată în actul normativ.
 
"În consecinţă, a fost abrogată atât prevederea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, referitoare la venitul obţinut din jocuri de noroc neimpozabil la sursă (în cuantum de 600 lei), cât şi cea referitoare la impozitarea cumulată a veniturilor obţinute din jocuri de noroc (deoarece procentele de impozitare se aplică la întreaga valoare a câştigurilor)", potrivit comunicatului.
 
Totodată, prin noua ordonanţă de urgenţă a Guvernului care intră în vigoare de astăzi, apar noi prevederi referitoare la veniturile obţinute din jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker.
 
"Începând cu data de 13.02.2015, nu vor mai fi impozitate la sursă câştigurile obţinute la orice tip de loz comercializat de CNLR-SA, achitându-se astfel câştigătorului valoarea  înscrisă pe loz în rubrica aferentă câştigului, fără a i se mai reţine impozit", potrivit actului normativ.
 
Până acum, legislaţia prevedea că veniturile din jocuri de noroc se impuneau, prin reţinere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calcula la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator. 
 

×
Subiecte în articol: impozit jocuri de noroc
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close