Antena 3 CNN Economic Data la care vine pensia românilor în februarie, pe card sau acasă. Anunţ de la Casa de Pensii

Data la care vine pensia românilor în februarie, pe card sau acasă. Anunţ de la Casa de Pensii

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 10:00 11 Feb 2023 Modificat la 10:49 11 Feb 2023
pensie
Data la care vine pensia românilor în februarie, pe card sau acasă. Anunţ de la Casa de Pensii Sursa foto: Posta Romana/Facebook

Una dintre întrebările frecvente ale pensionarilor se referă la data la care intră pensiile în contul curent sau pe card în luna respectivă.

Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a venit cu lămuriri în acest caz. 

Conform CNPP, pensii se achită pe card "în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni".

La întrebarea "Când se achită pensiile prin cont curent sau cont de card?", Casa de Pensii a răspuns: "În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni".

Citeşte şi: A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi

Cum data de 12 pică duminica, iar Poşta nu lucrează în acea zi, poştaşii vor sosi la pensionari cel mai probabil luni, 13 februarie.

Așadar, și în luna februarie a anului 2023, pensiile în contul curent sau pe card vor intra în data de 12 februarie, nu mai târziu de data de 13, așa cum a comunicat CNPP, potrivit bugetul.ro.

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării (Explicaţii în Galeria foto).

Veste tristă pentru 1,8 milioane de români născuţi după 1968. Ei vor fi puternic afectaţi la pensii. Un calcul simplu arată problemele cu care aceştia se vor confrunta.

Problemele demografice ale României se vor acutiza în următorii 20-30 de ani, declinul sistemului de pensii urmând să înceapă în anul 2030, când o mare parte din "decreței" vor ieși la pensie.

În prezent, numărul angajaților cu carte de muncă este puțin mai mare decât cel al pensionarilor, ceea ce conferă o oarecare stabilitate.

Concret, numărul de salariaţi activi este la acest moment de 5,71 milioane persoane, potrivit datelor furnizate de către Inspecţia Muncii. Dintre aceştia, 4,5 milioane de angajaţi sunt din mediul privat, iar 1,2 milioane lucrează la stat.

Citeşte şiCât costă să cumperi trei ani de vechime la pensie, de la 1 ianuarie 2023

La finalul anului trecut, în țara noastră erau înregistrați 4.787.920 de pensionari.

×
x close