Antena 3 CNN Economic Milionarul Dan Ostahie, fondatorul Altex, a preluat Porsche Bank România. Banca își schimbă numele în Credex Bank

Milionarul Dan Ostahie, fondatorul Altex, a preluat Porsche Bank România. Banca își schimbă numele în Credex Bank

Dan ostahie
Fondatorul Altex intră în afacerile bancare. Sursa foto: Pagina personală de Facebook
19 Iun 2024   •   17:48

Banca Națională a României a aprobat achiziționarea, în mod direct, de către  Dan Ostahie (90,10%} și societatea Real Estate Srl (9,89%), a unei participaţii de 100% din capitalul social și din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România SA.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG și Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acțiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanțului la data efectuării tranzacției. Acordul nu prevede transferul mărcii “Porsche Bank” sau a dreptului de utilizare a acesteia.

Noua denumire comercială a băncii va fi “Credex Bank”. Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională atât până la acel moment, cât și după preluarea de către noul acţionar.

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, pe care l-a fondat în urmă cu 30 de ani și care este operează în retail, servicii IT, import, producţie şi distribuţie produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare. 

Altex este liderul comerţului electro-IT după vânzări, raportând o cifră de afaceri de 7 mld. lei anul trecut, cu 7,7% mai mare decât în 2022. 

Porsche Bank S.A. face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul  activează în România pe piaţa serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România S.A. şi Porsche Leasing România IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum şi leasing auto).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

 

×
Subiecte în articol: Dan Ostahie Altex porche bank credex bank
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close