Antena 3 CNN Economic Cum reacționează românii când primesc deciziile de recalculare a pensiilor. Poștaș: „M-au sunat deja de dinainte”

Cum reacționează românii când primesc deciziile de recalculare a pensiilor. Poștaș: „M-au sunat deja de dinainte”

postas decizii recalculare pensii
Poștaș în fața ușii unor pensionari români, pentru a distribui deciziile de recalculare. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    19 Aug 2024   •   18:33

Au apărut primele probleme, după livrarea a aproximativ un milion de decizii de recalculare a pensiilor. Unii dintre nemulţumiţi spun că se pregătesc să meargă în instanţă. Cei mai mulţi însă rămân doar cu dezamăgirea, după ce deschid plicul şi văd creşteri de o sută, două de lei, sau chiar deloc. Între timp, la casele teritoriale de pensii se fac pregătiri pentru un val de persoane care vor veni să ceară explicaţii.

Printre românii care au primit decizia de pensionre în urma recalculării se află şi Rodica Bucur. A ieşit la pensie de aproape trei ani ani, dar încă lucrează ca avocat. Spune că a fost dezavantajată de noua lege a pensiilor şi va merge până în instanţă.

„Sunt două locuri de muncă disociate. Aceste locuri de muncă nu au fost luate în calcul. Avem probe, probe pe care-l depune ulterior la deschiderea unui unei acțiuni în instanță.”, a spus aceasta, la Antena 3 CNN.

Între timp, angajaţii companiei naţionale Poşta Română au continuat şi distribuirea deciziilor. 

Domnul Nicolae s-a bucurat de o creştere de o mie de lei. Soţia sa, în schimb, a fost dezamăgită când a deschis plicul şi a văzut că va primi doar 200 de lei în plus în urma recalculării.

„Eu știu ce surpriză e? Am și niște emoții. A fost calculul meu între 900 și 1.000 lei. Aveam 2.360 și acuma 3.283.”, spune aceasta.

„Era culmea să îi mărească și lui după această recalculare, cum mi-am mărit mie. În jur de 200 lei mi-au pus mie.”, a declarat soția lui.

„Probabil că treptat vor să crească numărul deciziilor până pe data de 30 și le vom livra. Sunt nerăbdători. De-abia așteptau deciziile să vadă. M-au sunat deja de dinainte de a începe distribuirea deciziilor”, a povestit, la Antena 3 CNN, un poștaș.

La casele teritoriale de pensii a fost suplimentat personalul care se ocupă de relațiile cu publicul, în asteptarea unui număr mare de pensionari nemulțumiți. Aceștia pot contesta deciziile de recalculare și în justiție.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close