Antena 3 CNN Economic Cum putem pune rapid România din nou pe șine. Sebastian Ghiță: „Avem mari speranțe că vom avea mai multe investiții”

Cum putem pune rapid România din nou pe șine. Sebastian Ghiță: „Avem mari speranțe că vom avea mai multe investiții”

sebastian ghita conferinta income magazine
Sebastian Ghiţă, director comercial Softronic, la conferința Income Magazine / sursă foto: Antena 3 CNN
de R.M.    |    10 Sep 2024   •   19:24

Sebastian Ghiţă, director comercial Softronic, a vorbit, marţi, la conferinţa Income Magazine, organizată de Antena 3 CNN, despre principalele probleme cu care se confruntă sistemul feroviar din România și ce investiții sunt necesare în perioada următoare.

Cum pot fi atrase investițiile strategice, ce exemple de succes și bune practici internaționale pot fi aplicate și în România sau cum putem interconecta rapid țara noastră la noile rute de transport internațional - acestea au fost câteva dintre temele abordate la Conferința „România, din nou pe şine - Investiții și decizii rapide și eficiente pentru transportul feroviar”, un eveniment organizat de Antena 3 CNN și revista Income Magazine. 

Sebastian Ghiţă, director comercial Softronic, susține că e „nevoie de o finalizare a investițiilor care sunt pe calea ferată pentru a mări volumul de mărfuri care circulă prin România.”

„Consider că această conferință de astăzi 'România, din nou pe șine' a fost una de un adevărat succes, consider că s-a încheiat cu mari speranțe. Noi, ca și producători de material rulant, avem mari speranțe că vom avea și vom vedea și mai multe investiții pe calea ferată.

Principala problemă care s-a discutat și care a fost dezbătută a fost  viteza comercială a trenurilor care circulă în România, fie ele de marfă, fie ele de călători. Avem nevoie de finalizare a investițiilor care sunt pe calea ferată pentru a mări volumul de mărfuri care circulă prin România, dar și numărul de pasageri care circulă trenurile de călători”, a declarat Sebastian Ghiță.

Totodată, Sebastian Ghiță a vorbit și despre posibilitatea ca de anul viitor să crească viteza medie cu care circulă trenurile de marfă și de pasageri.

„Da, din păcate, cu coridoarele care sunt în reabilitare viteza comercială a trenurilor de marfă în momentul de față este undeva la 15km/h, iar la trenurile de pasageri undeva la 45km/h.

Dar, cu siguranță este posibil. Perspectivele sunt unele îmbucurătoare. Am văzut stadii avansate ale reabilitării pentru calea ferată și poate chiar să crească chiar cu 10-15%”, a mai declarat Sebastian Ghiţă, director comercial Softronic, marţi, la conferinţa Income Magazine, organizată de Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close