Antena 3 CNN Economic Cum poți economisi în perioada postpandemie

Cum poți economisi în perioada postpandemie

Întreaga lume așteaptă o îmbunătățire a situației în ceea ce privește pandemia, iar partea economică reprezintă o adevărată provocare.

o_1etec1s058qa7t3ool168a12lnb.jpg
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   08:40

Atât la nivel mondial, cât și personal, pandemia a adus o serie de schimbări majore: șomajul tehnic, disponibilizări, reducerea bugetelor firmelor etc. Pe plan personal, cheltuielile trebuie adaptate la venituri, dar este important să ții minte că odată cu oprirea răspândirii virusului va exista tendința de a cheltui. Fie că va fi vorba de vacanțele mult așteptate sau de cheltuieli impulsive, trebuie să-ți gestionezi banii înainte de toate. Iată cum poți face asta:

Stabilește un buget strict

Cu ajutorul unui buget bine definit, îți va fi mai ușor să te limitezi la anumite cheltuieli pe care vrei să le faci într-o săptămână sau într-o lună. În special în perioada în care vei putea ieși alături de prieteni la cumpărături, este posibil să fii tentat să te răsfeți. Acordă atenție însă banilor pe care îi ai la dispoziție. De asemenea, o altă idee potrivită pentru a avea grijă de banii tăi indiferent de circumstanțe este deschiderea unui depozit online. În acest fel ești sigur că banii tăi sunt în siguranță și te poți bucura și de dobândă.

Ia o pauză de la rețelele sociale

Uneori, chiar fără să-ți dai seama, ești acaparat de reclame la lucrurile pe care ți le dorești, iar de cele mai multe ori nu vei reuși să te abții. Una dintre soluțiile acestei probleme este petrecerea a cât mai puțin timp în social media atunci când observi că vrei să faci cumpărături impulsive. Perioada postpandemie va fi una instabilă și imprevizibilă, așa că este important să reușești să-ți menții economiile. Stai mai puțin pe rețelele sociale și concentrează-te pe lucrurile care contează cu adevărat.

Gătește mai mult acasă și cumpără doar cele necesare

Dacă te regăsești de multe ori în situația de a comanda mâncare sau de a ieși la restaurant când frigiderul tău e plin, trebuie să faci o schimbare. Mesele comandate îți pot lăsa o gaură semnificativă în buget, mai ales dacă faci asta des. Cumpără cât mai multe legume de sezon, carne de la măcelăriile pe care le frecventezi și asigură-te că planifici mereu din timp mesele pe care vrei să le pregătești. Este important să începi ziua fără un plan, deoarece s-ar putea să renunți dacă lucrurile nu merg în favoarea ta.

Cheltuie inteligent

Dacă pandemia nu ți-a afectat veniturile considerabil și nu ai avut de suferit în urma măsurilor impuse, s-ar putea să fii tentat să cheltui banii economisiți chiar în perioada de criză. Înainte de a investi într-o renovare sau în noi ținute vestimentare, ține cont de felul în care se pot schimba lucrurile și viteza cu care se poate întâmpla asta. Dacă pandemia te-a luat prin surprindere, efectele acesteia sunt reale și vor fi prezente mai mult timp.

Pentru a fi sigur de economiile tale în perioada postpandemie, ai grijă de felul în care te gospodărești. Cel mai important este ca tu și familia ta să vă puteți bucura de noul normal, fără prea multe obstacole.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close