Pensia minimă o vor încasa și cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat, la fondul de pensii. Aceasta este fapt o indemnizație socială, care în prezent se ridică la 704 lei pe lună.
Așadar dacă începând cu 1 septembrie, creșterea va fi de 10 procente, înseamnă că cei care benefiază de acest ajutor vor încasa în plus încă aproximativ 70 de lei
În cazul în care punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum și-ar dori Guvernul, conform ultimelor date, atunci pensia minimă va ajunge la 802,5 lei, ceea ce reprezintă o creștere deloc de neglijat, în contextul dat, de aproximativ 100 de lei.
Ludovic Orban explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%
Oamenii sunt totuși nemulțumiți că pensiile nu vor crește cu 40%, așa cum promitea Guvernul PSD în urmă cu mai multe luni, dar premierul Ludovic Orban i-a rugat să înțeleagă că nu sunt suficienți bani la buget pentru a suporta această creștere.
"Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii", i-a spus un bătrăn premierului, în timpul unei reuniuni.
"Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine", a replicat premierul Ludovic Orban.