În Clisura Dunării, reprezentanţii pensiunilor spun că nu găsesc suficienţi angajaţi, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro pentru un ospătar.
"Am fost la Bursa locurilor de muncă, am ofertat ospătari şi barmani pentru pensiunea noastră, dar, din păcate, nu există interes pentru aceste locuri de muncă", spune Florentina Muchitsch, reprezentant pensiune.
"La noi este sezonier. Nu ne avantajează cu absolut nimic. Faptul că avem doar şase luni care merg consecutiv pe an, nu ne ajută foarte mult să îi ţinem toată perioada anului", precizează Alin Arbănaş, reprezentantul unei pensiuni.
Citeşte şi: Start vacanţelor în Antalya | SPA şi relaxare în hamam-urile din Turcia
Mulţi hotelieri apelează la alte soluţii pentru a acoperi deficitul de personal. Angajează, cu forme legale, pe perioada verii, elevi care doresc să îşi facă bani de cheltuială şi să se şi distreze în acelaşi timp.
Cele mai căutate locuri din HoReCa sunt pentru barmani şi ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 şi 800 de euro pe lună. Majoritatea sunt, însă, doar sezoniere şi de aceea nu par atractive.