Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Zgarda pisicii tale – Avantaje și dezavantaje

Zgarda pisicii tale – Avantaje și dezavantaje

Majoritatea proprietarilor de pisici nu știu dacă să folosească sau nu o zgardă pentru micile feline. Deși dezbaterile sunt încă de actualitate printre proprietarii de pisici, mulți veterinari, inclusiv cei din echipa SafePet, sunt de acord cu faptul că zgarda este o alegere bună, mai ales dacă vorbim despre o pisică ce are acces în exterior.

New Project
Zgarda pisicii tale – Avantaje și dezavantaje
de Georgiana Adam    |    06 Iul 2023   •   21:17

Dacă nu ești hotărât și ai nevoie de mai multe informații, te invităm să parcurgi acest articol. Cu ajutorul specialiștilor SafePet, am adunat câteva avantaje și dezavantaje pe care orice proprietar de pisică trebuie să le cunoască. Așadar, zgarda pisică – pro sau contra?

Care sunt argumentele în favoarea folosirii zgărzii la pisici?

  • Pisicile care poartă zgărzi pot fi identificate mai ușor

Chiar dacă nu îi permiți pisicii să iasă afară, felina se poate strecura cu ușurință în exterior, într-un moment de neatenție. De aceea, trebuie să ai în vedere anumite măsuri de siguranță. Zgărzile pentru pisici pot fi prevăzute cu tag-uri sau plăcuțe de identificare. Un astfel de tag este esențial în cazul în care pisica iese pe afară și se pierde. Specialiștii SafePet sfătuiesc posesorii de pisici să inscripționeze pe plăcuță datele de contact: nume și număr de telefon. Astfel, dacă pisica se pierde și este găsită de o persoană străină, stăpânii pot fi contactați cu ușurință.

  • Zgărzile cu accesorii care produc zgomot îndepărtează alte viețuitoare

Zgărzile pot avea atașați clopoței sau alte elemente care generează zgomot, pentru a speria potențialele prăzi, dar și alte animale care pot ataca pisica. Iar dacă ai o pisică pe care o lași să se plimbe prin curte, șansele ca felina să aducă în casă captura zilei, rozătoare sau păsări, sunt mai mici.

Dacă ai nevoie de o zgardă cu clopoțel, poți opta pentru modelul Nayeco Glitter, disponibil la SafePet în 4 culori diferite.

  • Zgărzile oferă protecție suplimentară în timpul nopții

O felină care a evadat din casă poate petrece mai multe zile afară, până când este găsită. Iar dacă este primul său contact cu exteriorul, nu va ști cum să se ferească de pericolele existente. Pisicile, în special cele de culoare închisă, pot deveni invizibile pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că pot fi puse în pericol în fața mașinilor, de exemplu. În acest sens, cei de la SafePet ne sfătuiesc să alegem zgărzi pentru pisici cu porțiuni reflectorizante.

De ce să nu îi pui pisicii tale o zgardă?

  • Zgarda se poate agăța în crengile copacilor

Zgărzile se pot agăța cu ușurință de crengile copacilor, garduri sau în alte locuri, iar pisica va rămâne blocată. În situații nefericite, pisicile se pot strangula încercând să se elibereze. Dar aceste situații pot fi evitate, dacă proprietarii de feline aleg zgărzi speciale pentru pisici, spun cei de la SafePet. Zgărzile pentru pisici sunt special concepute pentru a se desprinde de la gâtul animalului atunci când se află în tensiune sau când este aplicată presiune. Un astfel de exemplu este modelul Bohemian Ferribiella, prevăzut cu închidere de siguranță și clopoțel. Zgarda are un design deosebit și este disponibilă la SafePet în 5 culori diferite.

  • Zgarda poate să îi provoace disconfort pisicii

Este posibil ca pisica ta să nu se simtă confortabil purtând o zgardă sau ca aceasta să fie prea grea pentru ea. Dacă observi că felina nu se acomodează cu zgarda în câteva zile, poți lua în considerare alegerea unui alt model, mai confortabil. În magazinul online SafePet găsești mai multe tipuri de zgărzi pentru pisici, din care poți alege, cu siguranță, una pe care pisica ta să o accepte.

Având în vedere aceste argumente pro și contra, te sfătuim să iei în considerare alegerea unei zgărzi care să maximizeze aspectele pozitive prezentate. Dacă este cazul, încearcă mai multe tipuri diferite de zgărzi, până când găsești una care i se potrivește cel mai bine pisicii tale.

Cei de la SafePet îi sfătuiesc pe proprietarii de pisici să încerce să își țină animalele de companie în casă, pentru a le feri de pericolele din exterior. Pisicile care stau numai în interior trăiesc mai mult decât cele care stau în aer liber. Este mai puțin probabil ca acestea să se piardă, să fie rănite, lovite de o mașină sau atacate de un animal. Cu toate acestea, ei spun că folosirea zgărzii se recomandă atât pentru pisicile de interior, cât și pentru cele de exterior, având în vedere avantajele prezentate anterior.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close