Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alegeţi vinuri Totalwine.ro şi vă puteţi bucura de beneficii importante pentru sănătate

Alegeţi vinuri Totalwine.ro şi vă puteţi bucura de beneficii importante pentru sănătate

Vinul a fost supus de-a lungul anilor unor studii foarte diverse, mai mult sau mai puțin complexe și s-a dovedit a fi un elixir eficient, datorită mai multor beneficii pentru organismul uman. În plus, vinul este probabil cea mai veche băutură alcoolică din lume, având extrem de multă istorie în spate, istorie care se întinde pe mii de ani.

vin
de Georgiana Adam    |    27 Aug 2021   •   13:10

Vinul a fost supus numeroaselor studii care au găsit diferite legături între îmbunătățirea calității vieții și consumul acestuia. În cele mai vechi timpuri, din cauza penuriei de apă, vinul a devenit mai degrabă o nevoie esențială în viață decât un lux, așa că a ajuns să simbolizeze hrana și viața.

Chiar și în cele mai vechi timpuri, vinul și-a dovedit valoarea atunci când vine vorba de susținerea vieții. Până în prezent, există încă cercetări în desfășurare cu privire la motivul pentru care vinul este considerat unul dintre cele mai puternice elixire cunoscute de om.

Cu toate acestea, primul lucru de realizat este că, cantitatea contează și majoritatea studiilor arată existența unor rezultate benefice doar în cazul unui consum în cantități regulate și moderate.

Un mic pahar de vin pe seară, poate face adevărate minuni pentru sănătatea dumneavoastră. Așadar, sfatul nostru este să savurați fiecare înghițitură, să simțiți fiecare textură și parfum al vinului. Vinul trebuie băut încet, pe măsură ce a fost cultivat în vie și produs, cu drag și grijă.

Vinul, deși este o băutură alcoolică, cu condiția să fie băut cu măsură, poate avea beneficii importante pentru sănătatea organismului. Te cele mai importante beneficii ale acestui elixir, vă puteți bucura achiziționând o băutură de cea mai bună calitate.

Aveți toate motivele să încercați vinuri Totalwine.ro și cu siguranță puteți descoperii băutură ideală indiferent că este vorba despre o ocazie specială ori pur și simplu doriți să beți un vin bun și să vă relaxați seara înainte de culcare.

Astfel, sunteți invitați să accesați Totalwine.ro unde cu siguranță puteți descoperii vinul perfect pentru gustul dumneavoastră, gama de produse fiind una extrem de variată.

Acestea fiind spuse, iată care sunt câteva dintre cele mai importante avantaje ale consumului de vin:

• Consumul de vin sprijină longevitatea vieții

Resveratrolul este un polifenol care poate fi găsit mai ales în vinurile roșii. Este un puternic antioxidant care poate fi găsit în pielea strugurilor și în sucul roșu de struguri. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care ne pot deteriora celulele și organele. Studiile arată că resveratrolul promovează sănătatea și longevitatea prin creșterea activității unei proteine numite sirtuine. Sirtuinele sunt responsabile pentru protejarea organismului împotriva bolilor îmbătrânite. Mai multe studii au sugerat că consumul de alcool, în special vinurile, a arătat beneficii pentru sănătate care duc la o viață mai lungă. Cu toate acestea, aceste studii subliniază că beneficiile pozitive vin doar cu un consum moderat.

• Nutrienții din vin pot preveni boala Alzheimer

Pe măsură ce trece timpul, tindem să uităm multe lucruri, fapt care este foarte firesc. Însă, nu și în ceea ce privește boala Alzheimer. În această situație lucrurile sunt foarte diferite. Multe studii au arătat de-a lungul timpului că consumul de vin poate reduce riscul declanșării boalii Alzheimer. Boala Alzheimer este o deteriorare mentală în curs de dezvoltare care poate apărea odată cu îmbătrânirea. Din nou, resveratrolul găsit în vinuri ajută la menținerea vaselor de sânge deschise, astfel încât aportul esențial de oxigen și glucoză să se poată deplasa liber către creier pentru a-l menține în viață și funcțional.

• Consumul de vin poate ține depresia la distanță

Depresia a fost o tulburare frecventă, dar gravă pentru unii oameni, deoarece poate afecta modul în care vă simțiți, gândiți și gestionați activitățile de zi cu zi. Acest lucru poate suna contradictoriu, deoarece majoritatea oamenilor știu că consumul de alcool poate agrava depresia sau anxietatea. În ciuda acestui fapt, consumul unui pahar de vin pe săptămână se poate transforma într-un excelent medicament care combate depresia. Și în acest caz, s-au realizat diverse studii care au arătat faptul că, persoanele care au consumat cu moderație câte un pahar de vin la câteva zile, au reușit să amelioreze și chiar să previna depresia. Din nou, este vorba de băut vin în cantități moderate.

• Consumul de vin vă poate oferi o piele mai sănătoasă

Nivelurile ridicate de antioxidanți din vin, atunci când sunt aplicate direct pe piele, pot inhiba dezvoltarea bacteriilor care provoacă acnee și sunt benefici în menținerea sănătății pielii. Antioxidanții întineresc pielea, cresc elasticitatea pielii și mențin pielea strălucitoare. Consumând vin se poate stimula circulația sângelui care poate preveni formarea ridurilor și îmbătrânirea pielii. Cu toate acestea, atunci când se bea în exces, acesta face ca fluxul hormonal să-și piardă echilibrul și poate provoca deshidratarea pielii și agrava șansele de acnee. Deci, reamintim faptul că, toate beneficiile pe care le poate oferii consumul de vin, sunt valabile cu condiția unui consum moderat.

• Consumul de vin poate ajuta la prevenirea obezității

Există o diferență între supraponderalitate și obezitate. Supraponderalitatea se referă la o cantitate excesivă de greutate corporală care poate proveni din mușchi, os, grăsime și apă. Obezitatea, pe de altă parte, se referă la cantități excesive de grăsime corporală. Vinul, în special vinul alb, conține antioxidantul numit epicatechină, quercetină și resveratrol. Acești antioxidanți pot reduce nivelurile de colesterol și pot susține, de asemenea, pierderea în greutate printr-o ardere mai bună și prin scăderea inflamației asociate frecvent cu obezitatea.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close